Miért van minden kismama program munkaidőben?
Elnézést, ha kicsit túltolom, de eszméletlen szinten felbosszant, hogy minden kismama program, mint szülésfelkészítő, jóga, intimtorna, meg mindenféle direkt várandósoknak való program munkaidőben van.
Értem én hogy üljek le este otthon online, de annak teljesen más a hangulata, mint személyesen.
És itt jön a túltolós rész: komolyan senki sem dolgozik várandósan, vagy hogy a fenében van minden délelőtt? Értem én hogy van aki váltott műszakban így el tud menni, nade a többiek?
Elnézést, ha személyeskedem, de már a sokadik programba futok bele (már a szomszéd nagyvárost nézegetem), ami délelőtt van tartva, így számomra esélytelen eljárni.
A covid alatt is otthon tornázott, aki akart, ez miért olyan probléma most?
Én sehová sem jártam, mégis lett 2 egészséges gyerekem.
Igen, túltolod!
Csatlakozom 9-eshez.
Munkaidő után sem szabad helyiség, sem szabad edző nem nagyon lenne, mert a dolgozóknak csak akkor lehet tartani. Ezért a kismamáknak munkaidőben tartják, valószínűleg ugyanabban a teremben és ugyanazok az edzők, akik délután és este a munkásokkal foglalkoznak.
Nem mondtam, hogy ettől ne lenne egészséges gyerekem, de mivel a párom külföldön dolgozik, igényem van, hogy kicsit kimozduljak hasonló társaságba, mint az enyém.
Természetesen ez nem akadályozza meg a gyereker a fejlődésben, csak nem értettem, hogy például egy páros szülésfelkészítő amin apukák is részt vesznek miért délelőtt van (ha esetleg a kismama nem dolgozik és azon az oldalon nem lenne ez gond).
Semmi gondom nincs azzal aki kényelemből otthon marad, én is elmehetnék home officeba, ha nagyon akarnék (az én munkahelyemen is bőőven van vegyszer, csak kerülöm), egyszerűen csak meglepődtem, hogy az a standard hogy hamar otthon maradnak a kismamák. Így nyilván érthető, hogy a programok délelőtt vannak.
Eddig abban a tudatban voltam, hogy amennyiben nincs egészségügyi kockázat pörögni kell mint a ringlispil, azaz próbálni nem megtunyulni. És próbáltam is ennek megfelelni.
Elnézést, ha bárkit megbántottam, nem állt ilyen a szándékomban, egyszerűen értetlenül álltam a jelenség előtt, hogy mivel dolgozom, nem mehetek el egy rendes szülésfelkészítőre :(
Én a 36. hétig dolgoztam. Irodai munkám van, home office volt covid miatt, viszonylag kímélő volt így dolgozni, tehát nem zavart, hogy pötyögök a billentyűzeten a hasam mellett.
És ugyanezt tapasztaltam, csak én a nekem szegezett kérdések által (semmilyen programra nem akartam menni, mert nem érdekelt :D), mikor folyamatosan azt kérdezték mindenhol a 20. hét után, hogy nahát még mindig dolgozok? Az utolsó hetekben rendesen megütközve néztek rám a rendelőben, hogy még mindig dolgozok? Én meg kérdeztem, hogy miért, nem szabad már? De, csak nem szoktak... Úgyhogy gyanítom, a többségnek jók azok az időpontok, amik munkaidőben vannak.
Ebben az egész nem dolgoznak, táppénzen vannak és ráérek kismamajógára járni dolgokban azért van egy jogi bukfenc. Ha valaki veszélyeztet terhes (márpedig ha táppénzen van akkor az, legalábbis papíron) akkor nem igazán mehetne sehova a lakáson kívül, nemhogy kismamajógára.
Ha egy sértődött munkáltató megtudja, hogy a munkavállalója veszélyeztetett terhesen tornázgatni jár bizony kérhet felülvizsgálatot és a kiamama nagyon csúnyán megütheti a bokáját a szakorvossal együtt aki az igazolást kiállította.
Kedves 19, igen ezért nem értettem én sem a jelenséget.
Még, hogy állandóan azzal jön mindenki, hogy miért nem fekszem otthon.
Teljes mértékben értem, ha valaki a sok kockázat, sikertelenség után aggódik, csak azt hittem hogy ők nem járhatnak ilyesmire veszélyeztetett státusz miatt.
Azt is értem, hogy nagyon nem éri meg pár délutáni kismamára órát tartani.
Igazából elkezdtem járni egy online szülésfelkészítőre ami kora délután van, (így is a munkaidőmben, de legalább jobban el tudok vonulni az irodámba), de olyan sundabunda és annyira nem ad semmit, ha kérdezek nincs válasz, hogy gondoltam egy élő, talán hasznosabb lehet.
Még egyszer elnézést, ha valakit megsértettem, tényleg minden rosszindulat nélkül (meg némi irigységgel hogy mindenről lemaradok) kérdeztem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!