Gyes-en lévő anya ha újra teherbe esik, hogy tudja kérelmezni a terh 3. honapjától a támogatást?

En sem értem milyen támogatást akarsz?!
Én pl gyesen vagyok, jön a tesó másfél hónap mulva...
A kicsire még semmi támigatás nem jár...
A nagyra kapom a gyest meg a csaladit, 38kemény magyar ezer forintot.
És mivel nem.vagyok veszélyeztetett terhes, nincs semmi problémám, a táppénz sem jár...
Igaz, ha lenne akkora arcom, megigényelhetném, csak egy orvosi papír kellene, de ez pont a táppénzcsalás kategória....
Ha nem futja a gyesből+ a férjedéből, nem kellett volna az a második :D
Amúgy a munkáltatód is fizeti az államnak (az 1/3át) nem az állam adja neked puszira... szerinted ha ezt fizettetnéd velük, vissza kellene még menned oda dolgozni?!
Hagy döntsük el mi hogy kell e a második… ki jövünk azért de ne más anyagi helyzetével foglalkozzanak már. Természetesen ha nagy gaz akkor Bem kapom a táppénzt de ahogy érzem magam már most friss terhesen nem tartom kizártnak hogy komolyan veszélyeztetett leszek…
Nagyjából világosodik így a téma már, köszi aki segített.

azt kellene megérteni, hogy hiába vagy veszélyeztetett. Táppénz jogszerűen akkor járna, ha munkavégzési kötelezettséged van, amit nem tudsz ellátni. De ugye nincs, nem is lesz, mert egy napra sem mennél vissza.
Ha kiderül, hogy veszélyeztetett vagy, kéred a fiznélküli megszüntetését, az, mit írták, bizony nem rendeltetésszerű joggyakorlás, hanem joggal való visszaélés. És mondjuk egy ilyen kérdés alapján akár perelhet is a munkáltató, és nyert ügye van, bizonyított, hogy nem akartál dolgozni.
Nekem most volt egy perem, kismama, szintén harmadik gyerek, táppénz. Munkáltató kért tp felülvizsgálatot, mert érdekes módon csak az irodába nem tudott volna bejárni a kismama, a Balaton meg a játszótér a két naggyal nem volt gond. Meg is szüntették a folyósítást, mert felülvizsgálat keresőképessé nyilvánította a kismamát.
Sajnálom a becsületes fiatalokat, mert az ilyenek miatt szívnak ők, azért nem akarja őket senki alkalmazni szülés előtt, hogy ne fusson bele abba, hogy a semmire fizethet.
Értettem egyébként, de számolni akartam mindennel mert mindezt én úgy hallottam mástól mint egy természetes dolgot, nem mint egy ekkora bűntényt…
Most a munkáltatóm nem akarom átverni, jó viszonyba vagyunk korrektek, nem volt tervem hazudozni vagy átverni őket.
Nekem úgy jött le, ez nem nagy gond és egyébként pont azért említem meg újra, mert megkapom h nem akarok dolgozni—-én magam akartam visszamenni anyagiak miatt idén pedig a munkáltató húzta rá magát, mert 2 év után amit ad az állam az botrány.
De mivel úgy sikerült h jön a második próbálom kihozni a legjobbat mert egészségügyi állapotom miatt olyan lett csak a táplálkozási ami jóval több kiadás a konyhára és jól jönne, ezzel pl nem számoltunk ahogy senki
Most ha esetleg úgyis vár vissza a munkáltató természetes szólok neki hogy ez van jön a gyerek,
Viszont ha nem is leszek veszelyeztetettt, remelem. Abban az esetben ha vissza venni munkáltató a terhesség hanyadik honapjatol mehetnek táppénzre?
Előző 7 honaposan én döntöttem úgy h eddig bírom nem voltam veszélyeztetett és kaptam a táppénzt.
Már csak ennyi lenne a kérdésem ossz .

Még mindig nem erted...
Táppénz akkor jár, ha veszélyeztetett terhes vagy, otthon pihensz, fekszel, mert MUSZÁJ.
Táppénz egyéb esetben nem jár...
Alap esetben szülés elött 28nappal igényelheted a csedet (szülési szabadság) és ennyi... ha nincs indok rá, nem jár a táppénz. Már az előzőnel sem jogosan vetted igénybe....
Most meg mivel otthon vagy a naggyal, meg csak az sincs, hogy dolgozni se tudj, így megannyira nem jár...

Amit szeretnél, az táppénzcsalás!!
Én szültem 2010-ben. Mikor a 2-dik megszületett, a nagyra még járt a gyed, de le kellett mondjam, hogy a kicsire megkapjam a tgyást. Nem mehetett táppénz meg gyed se egymás mellett. Pedig megdolgoztam érte! Sőt, mikor a 3-dikkal terhes lettem 2013-ban, akkor 12 hetesen visszamentem dolgozni, szeretettel várták. A gyest is a nagymama vette igénybe, mert akkor gyes mellett nem lehetett korlàtlan dolgozni, pedig megdolgoztam érte!!Ha anyósom nem lett volna nyugdíjas, akkor gyest se kapok munka mellett a 2 éves gyerekem után!!
Táppénz annak jár, aki dolgozik, nem annak, aki gyesen ül otthon. Remélem nagyon sok felülvizsgálat lesz a terhes táppénzek miatt, rengeteg a csaló!

Terhesség 91. napjától a családi adókedvezmény jár. Nem erre gondol a kérdező? Táppénzre már akkor elmehetett volna mikor megtudta, hogy terhes.
GYES-ből nem tudnak adókedvezményt adni, mert nem vonnak belőle adót. Azt a párod tudja igénybe venni.

Sok kàrogó!
Mikor èn màr a gyes vège felè jàrtam ès ismèt terhes lettem a cèg ahol dolgozok ajànlotta fel, hogy vegyek ki egy hónap szabit majd menjek tàppènzre a babàval. Szóval akàrhogy is nem tetszik ez itt egyeseknek azt gondolom inkàbb az a buta aki ezt nem hasznàlja ki , plàne, hogy mèg a tàppènzem is közel 300 ezer ft volt. Lehet osztani szorozni, hogy a szülèsig az mennyi is amit szerintetek csak ugy nem jàr. Hàt mègis jàrt ....
#29 De! Azzal kevertem össze. Rémlett a 91. Naptól de azt hittem a táppénz.
Viszont utána kérdeztem mert már nem emlékeztem, hogy tényleg utolsó 28 nap folt táppénz előtte 1 hónap szabadságot vettem ki. De óriás hasam volt és alig bírtam már menni akkor is. Meg furcsállom is hogy ezekre nem emlékeztem.
Nem tervezek táppénzt csalni, tényleg úgy jött le ez nem egy botrányos dolog. A botrány x éve a 28500.
Aki szerint pedig ezzel döntőm romba a fiatalok lehetőségeit az jövőre jó helyre tegye az x-et, mert szerintem más teszi tönkre a fiatalok és gyerekeink lehetőségeit…
Akinek szrul jött ki a GYED GYES stb azt sajnálom de ne sajnaljatok attól aki
Szinten megdolgozott érte és úgy sikerül neki hogy megoldotta..
Munkahelyemen utána kérdezek hogy lenne a legjobb.
Visszamenni már terhesen pár hónap bolcsibe kínlasztásért a gyereket is sajnálnám mert volt covidos és megviselte meg magamat is felteném terhesen. Ha nem a covid nem kattognék azon mi legyen a jobb.
Köszi a segítségüket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!