Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Cukros anyukák ha néha 8ast...

Cukros anyukák ha néha 8ast látok főétkezés után a cukormeron heti 1x,2x az nagyon nagy baj?

Figyelt kérdés

Mennyire árthat heti 1-2 ilyen alkalom a babának?

Vagy ekkora mérték meg nem? Csak 10 körüli?

2021. aug. 5. 16:11
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Én azt az ételt nem enném és újra átgondolnám az étkezésemet, finomítanék rajta. Nem kockáztatnék.
2021. aug. 5. 16:21
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Az egy oras erteknek 7,0 alatt kellene lennie… Jelezd a diabetologusnak, o dont, hogy mi legyen.
2021. aug. 5. 16:29
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Én sem kockáztatnék ezzel, átgondolnám a kaját, hogy hol lehetett diétahiba, ha meg minden szuper, akkor szólnék a diabosnak, hogy valszeg inzulin fog kelleni.
2021. aug. 5. 16:43
 4/10 A kérdező kommentje:

Micsoda? 1-2 heti értéknél ekkora baj van?

Nem gondoltam.

Azt hittem nem szabad abból többet egyek azt kész.

Inzulin??

2021. aug. 5. 17:58
 5/10 anonim ***** válasza:
0%

Mitől mértél ilyen magasat?

Tudom, hogy sok országban nem veszik komolyan, de neked is és a gyerekednek is veszélyes ha nem foglalkozol a cukroddal rendesen. Az ilyen ugrándozó cukrok megterhelik a kicsi szervezetét, és nagyobb eséllyel lesz már gyerekként cukorbeteg, te pedig II. típusú diabéteszes. Szóval ez nem csak annyi, hogy "abból nem szabad többet azt' kész".

2021. aug. 5. 18:17
 6/10 A kérdező kommentje:
Én azt hittem :(
2021. aug. 5. 18:21
 7/10 anonim ***** válasza:
77%

Van egy fb-csoport, "terhességi cukorbetegség", melegen ajánlom, hogy lépj be. Ott tök sokat tudnak segíteni, és rengeteg hasznos infó van, amit érdemes megfogadni :)

Kitartást, és sok boldogságot a babához <3 :)

2021. aug. 5. 19:52
 8/10 anonim ***** válasza:

Nem mindegy, hogy mitől lett annyi. Ha tudod, mit szúrtál el, vagy egy-két ételről kiderült, hogy problémás, akkor ezentúl próbálj jobban vigyázni. Egyre több tapasztalatod lesz, de az is lehet, hogy egyre könnyebben is fölmegy majd. Nem vagyunk tökéletesek, én mondjuk havi egy 8 fölötti és heti egy kicsit 7 fölötti értéknél még olyan nagyon nem aggódnék. Persze a legjobb, ha minden tökéletes, de mindenki hibázik.

Ha tartod a diétát, szükséged van ennyi ch-ra, nem tudsz javítani az összetételen, akkor a diabetológussal kéne megbesznélni, mi legyen.

2021. aug. 5. 22:18
 9/10 anonim ***** válasza:
Meg amúgy vannak még trükkök, pl. ha rögtön evés után sétálni mész, akár csak egy negyed-fél órára, akkor nem fog olyan magasra menni a vércukod sem (legalábbis ez sokaknak használ). Ne ess kétségbe, nem biztos, hogy olyan nagy a baj! De ha inzulin kell, az se katasztrófa. Pár hónapig simán ki lehet bírni.
2021. aug. 5. 22:30
 10/10 anonim ***** válasza:
Ez igenis nagy baj. Mi az hogy ezt meg azt hitted? Tájékozódj, nézz utána! Szűrd ki hogy mi az ami megdobja a cukrod. A 7 feletti érték mindig rossz. Jelentkezz a diabetológusodnál mert át kell csoportosítani a szénhidrátod vagy az étkezéseid. Nekem a 30. héten "bolondult meg" a cukrom, de a 150 gramm ch-mat nem akarták lejjebb venni, ezért pár egység inzulint kaptam. Nem hetekkel később, hanem már a második ilyen héten mert nem volt jó sehogy sem. Kicsit komolyabban kellene venned ezt a dolgot. Olvasgass terhességi cukorbetegség csoportban is.
2021. aug. 24. 19:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!