Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Clexane injekció helyett...

Clexane injekció helyett gyógyszer?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Az előző terhességem alatt végig szúrtam magam (leiden+mthfr) és nem is kérdőjeleztem meg a dolgot.

Most újra terhes vagyok, jövőhéten megyek dokihoz és jó lenne ha lenne más megoldás..

Ti esetleg tudtok erről valamit? Lehet injekció helyett gyógyszert szedni? Létezik ilyen készítmény?

Igazából azért kérdezem tőletek, mert ha egyértelmű válasz van rá, miszerint nincs amivel helyettesíteni lehet, akkor nem kérdezem meg feleslegesen a dolgot és tudomásul veszem a szurit.

Köszi!

2021. júl. 20. 20:38
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Én 3 császár után szúrtam rengeteget, szóval átérzem a helyzetes.

Sajnos a google-ben nem találtam érdemben lényegi információt, csak annyit, hogy folyik a kutatás ez ügyben. 🤷‍♀️

Az a legbiztosabb ha az orvost kérdezed meg.

2021. júl. 20. 20:44
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Mással nem lehet helyettesíteni.

A szájon át szedhető gyógyszer terhesség alatt nem szedhető.

2021. júl. 20. 20:44
 3/6 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok.

Én is mthfr.

Végig szúrtam magam a terhesség alatt.

2021. júl. 20. 20:46
 4/6 anonim ***** válasza:
Sajnos nem. A gyógyszeres alvadásgátlók nagy része komulálódik és nehéz beállítani,hogy ne okozzon gondot. Ezért szoktak nagyobb műtétek előtt is gyógyszerről LMWH-ra (low molecular weight heparin) tehát injekcióra váltani.
2021. júl. 20. 20:48
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos nem helyettesíthető gyógyszerrel, mert más a hatásmechanizmus. :/
2021. júl. 20. 20:49
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindenkinek! Hát akkor tudomásul veszem..
2021. júl. 20. 20:50

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!