Ha az első trimeszterben nem volt Toxoplasma vizsgálatom, akkor a másodikban már felesleges megcsináltatni?
Köszönöm a válaszokat!
Nekem sajnos azt mondta a háziorvosom, hogy mivel nem köteleő, így nem írja ki...
Mit jelent, hogy nem írja ki? 😳 Nekem a kiskönyv egy oldalát kellett kitöltetnem a háziorvossal, ami beutalóként működik az összes laborvizsgálatra. A toxplasma szűrés nálunk amúgy is fizetős, a Synlab csinálja.
Kétszer voltam eddig vérvételen a terhesgondozóban, mindig megkérdezték, toxoplasma szűrést szeretnék-e (mert valóban nem kötelező). Ha kértem, vettek vért, majd a mintát elküldték a Synlab-nak. Én pedig itthonról elutaltam az árát. (Eredetileg nekem kellett volna átvinnem a mintát, de a járvány miatt változtatták meg, és a kórház juttatja el nekik.)
Ha szeretnél csináltatni, magánban bármikor lehet, csak drága. Vagy átestél már a fertőzésen korábban? Mert akkor valóban nem kell. (Az enyém negatív, nem estem még át, ezért azt írja a leleten, hogy 4-6 hetente kéne ismételni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!