Több mint 1 éve volt rákszűrésem, most várandós vagyok? A többi lent.
Az orvosom mondta, hogy jöjjek vissza rákszűrésre a 18. hétig de én nem szeretnék. A 20. hétig sok orvos nem ajánlja terheseknél ezt a vizsgálatot. Jár valamilyen következménnyel ha csak a 20. hét után csináltatom meg?
Köszönöm!
Azta... :O
Éa miért nem ajánlott? Én 6 hetesen simán befeküdtem, levette a mintát, és mehettem is.
A pcr teszhez a mintavétel kellemetlenebb volt.
Nekem is 7hetesen, megállapításnál csinálták meg.
És igen, semmi nem kötelező, a 3uh erősen ajánlott.
(Ennek ellenére én mindent megcsináltattam, bízok a dokimban).
Meg hogy évenként kötelező... 28 vagyok, eddig 5x voltam talán.
Dehogy kötelező. Augusztus elejére vagyok kiírva, tavaly június végén voltam rákszűrésen, azt mondta az orvosom, ráérek majd szülés után menni. Magánba járok, szóval ő csak jól járna, ha rábeszélne.
Nincs ilyen, hogy "kötelező", vagy hogy gondolod, bemész szülni, megmondod, hogy nincs friss rákszűrésed, és hazaküldenek? Ismerek olyant, aki úgy szült, hogy évek óta nem volt rákszűrésen (nem ez a követendő példa nyilván, csak mondom, hogy így is lehet).
De szerintem pár gyakoris válasz alapján ne bíráld felül az orvosod kérését/döntését/véleményét.
16 ne keverd. Neked a teherbeeses pillanatában volt egy évnél nem régebbi rakszuresed. Akkor nem szoktak kérni.
Nem kötelező. Semmi sem kötelező. Más kérdés, hogy tényleg igen kellemetlen ha szules után megtudod hogy hopp mindjárt meg is halsz és a kicsi baba anya nélkül fog felnőni. Nyilván nem vagy rákos. Nem azért mondom. Csak kb ez mögötte a logika. Meg mondjuk egy esetleges méhnyakrák gondolom a szules módját is befolyásolná.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!