Ment már valaki a Várandósgondozási (kis) könyvben
levő beutalóval laborba vagy ultrahang
vagy fogorvoshoz
Elfogadták?
Ha már van kiskonyvem akkor csak idopont kell és a
kiskomyvem a beutalom?
Nem. Vinned kell a könyved is de a vizsgálatokra az orvos ad külön beutalót. Pl nekem a vérvételekre a házi orvosom adta, az ultrahangra meg a nőgyógyászom
2021. márc. 30. 21:35
2/11 anonim válasza:
Fogorvoshoz nem kell beutaló ott csak a könyvedben kitöltik amit nekik kell.
1#
2021. márc. 30. 21:35
3/11 anonim válasza:
Nekem mindkét terhessegnel elég volt csak időpontot kérnem, és még a könyvet se kérték el legtöbbször. (Leletet adtak)
2021. márc. 30. 21:36
4/11 anonim válasza:
(2018 és 2020 tehát nem száz éve - 3-as voltam)
2021. márc. 30. 21:36
5/11 anonim válasza:
Én is 2018-ban szültem de a beutalókat mindehol kérték tőlem. Akkor ezek szerint lehet nem mindenhol van így.
2021. márc. 30. 21:39
6/11 anonim válasza:
Nekem azt mondta a nőgyógyász, hogy hivatalosan a kiskönyv beutaló, gyakorlatilag meg nem fogadják el. Külön adott beutalót a laborra, ekg-ra, a többi helyre eddig nem kellett (pl. fogorvoshoz, védőnőhöz, háziorvoshoz). Az ultrahangokat ő maga csinálta.
A laborban be is olvastak a beutaló lapokról vonalkódokat, szerintem ezért se igazán jó nekik a kiskönyv. Így is vagy tíz percig dolgozott vele az adminisztrátor. De ez laborfüggő is lehet.
2021. márc. 30. 22:00
7/11 anonim válasza:
Nekem adott külön beutalót laborba a háziorvos, de sosem kérték, csak a kiskönyet. Meg persze, ha vmi külön vizsgálatot kért a nőgyógyászat (pl toxoplazma). Fogorvoshoz is elég volt a könyv.
2021. márc. 30. 22:20
8/11 anonim válasza:
Nálunk a kiskönyv a beutaló.
Annyit kértek, hogy csináljunk másolatot a beutalós oldalról, hogy könnyebb legyen adminisztrálni nekik.
2021. márc. 30. 22:29
9/11 anonim válasza:
Nekem elfogadták beutalónak a kiskönyvet. (Újbuda)
2021. márc. 30. 22:55
10/11 anonim válasza:
Nekem Budapesten sztkn senkinek nem kell a kiskönyv, minden orvos ad beutalókat meg ambuláns lapokat külön és a felhőbe rögzítik ezeket. Még semmit nem írtak a kiskönyvbe, direkt kérdeztem hogy adjam e. A védőnő szokta átírni az eredményeket a lapokról. Nem tudom ennek mi értelme, nálam most így megy. (első terhességem szóval nincs viszonyítási alapom máshol hogy van)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!