A gentikai uh az milyen betegségeket szűr ki, a
Down-szűrésre nem jó, ha csak százalékos arányt ad?
Figyelt kérdés
12. héten esedékes a genetikai uh, de azért fizetni kell azt mondták. Én úgy tudom, hogy a genetikai uh egy idősebb kismamánál (én elmúltam 38) magasabb kockázatot ad a Down-szindrómára, de azt nem mutatja ki, hogy van-e a kicsinek Down-szindrómája, vagy igen? Így megéri azért fizetnem, ha úgyis magas kockázatúba kerülök aztán mehetek mondjuk Prena tesztre is, hogy biztos legyek abban nem-e beteg.
A 12. heti uh állami ellátás esetén ingyenes. Az nem ad semmilyen százalékos eredményt.
Valószínű a kombinált tesztre gondolsz, az fizetős és százalékos eredményt ad, illetve arány számokat. Ez egyértelműen nem mutatja ki, hogy down szindrómás-e a babád, csak azt, hogy ugyanilyen eredménnyel x:y aránnyal született beteg baba.
Pontos eredményt a prena/panoráma/nifty tesztek adnak, vagy a magzatvíz minta vétel (ez bizonyos életkor felett ajánlott, ingyenes vizsgálat).
2021. márc. 24. 10:30
2/9 anonim válasza:
A kombinált is ingyen van 37 felett csak nem reklámozzák,
Az uh n nekünk csak a szívnél az áramlásnál volt eltérés ami a bajra utalt, orr csont meg volt, nyakiredő tökéletes a doki többször is mérte annyira jó volt az eredmény, én már úgy mentem uh ra, hogy a verifi tesztem meg volt, hogy downos.
2021. márc. 24. 10:49
3/9 anonim válasza:
Down kór, Patau kór, és az Edwards szindróma.
2021. márc. 24. 12:45
4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Igen, a kombináltra gondoltam. Nekem a nőgyógyász azt mondta 12ezer, pedig lehet ingyenes 38 évesen. A magzatvíz vizsgálatot lehet legtöbb esetben nem csinálják meg, mert veszélyes.
2021. márc. 24. 18:40
5/9 anonim válasza:
2 vagyok
Nekem kellett a megszakításhoz a biopszia . Első fali volt a méhlepény lehet az miatt, de nem nagyon éreztem semmit. Utána is minden rendben volt, pedig a fiamat 11 kg emelgettem, gondoltam úgy is mindegy, akkor már induljon meg magától a dolog 😔
2021. márc. 24. 19:42
6/9 A kérdező kommentje:
Értem. Ma hívtam a kórházat időpontot kérni és kérdezte a nő, hogy genetikai uh-t is szeretnék, ami 12ezer forint. Nem a kombinált tesztre értette? Ez a 12. heti nem a genetikai uh-t jelenti, ahol a nyaki redőt meg egyéb rendelenességet néznek? Ha igen, akkor miért így kérdezte és miért nem kombináltat mondott? Vagy ez a 12. heti csak egy sima uh?
2021. márc. 25. 10:18
7/9 anonim válasza:
Erre szerintem konkrétan rá kellett volna kérdezned akkor.
2021. márc. 25. 12:49
8/9 anonim válasza:
Vagy hívd vissza, és tisztázd.
2021. márc. 25. 12:49
9/9 anonim válasza:
Én néztem árakat a neten, és több helyen kétféle is volt, csak vérvétel hozott uh lelettel vagy uh+vérvétel drágábban. Lehet hogy arra gondolt, hogy a genetikai uh leletet hozod vagy csinálniuk kell. De nekem amúgy az állami ultrahangleleten nincsenek is számszerűen feltüntetve a szükséges értékek, csak az, hogy a tarkóredő 3 mm alatti.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!