Miért zavar valakit, ha mások hajlandóak fizetni kicsit a fogadott orvosért és szülésért?
A mi szülészetünkön mától nem lehet bemenni külön dokihoz és a szülést sem vezetheti le az, akihez jártam eddig. Sok "csóró" kismama meg írja, hogy hát igen, akinek extra ellátás kell, az menjen magánkórházba, de jó, hogy megszűnik a rendszer, satöbbi.
De most mi a fenéért zavar valakit, hogy más hajlandó fizetni azért, hogy adott orvos legyen bent szülésnél?
Én 10 ezret adtam alkalmanként, voltam nála 7 hetes Uh-n (genetikain magánban, mert a kórházban nem csináltak kombináltat), 18 hetes UH-n, 28 hetesen, mentem volna még 32 meg 36 hetesre és ennyi, ez 50 ezer forint, kb. másik 50 ezret szántam szülésre odaadni.
Most ilyen alapon kérdezhetnénk, hogy aki 9 hónap alatt nem tud összeszedni 100 ezer forintot arra, hogy normális, kedves dokinál szüljön, az mire vállal egyáltalán gyereket? Ha meg szimplán nem akar ennyit fizetni, minek sajnálja mástól a lehetőséget?
Én baromira haragszom ezekre az eltörlésekre. Nálunk a körzetes kórházban olyan hentesek vannak, hogy a gyerek plüssállatának a megfoltozását nem bíznám rá, nemhogy egy esetleges gátregenerálást, vagy császárt. Az egész egy lepratelep, mindenhol áll a gané, a penész, undorító az egész kórház. A felszereltség nulla, ha esetleg a picivel baj van, őt viszik át oda, ahol van PIC, engem meg hagynak rohadni abban a koszfészekben. BBRRRR! Szuper orvosom van, aki 19 éves korom óta kezel, miatta az első gyerekkel bemehettünk szülni egy szuperül felszerelt állami kórházba, és most nem jöhet majd be a második szülésemre, hiába nincs fix díja, hanem annyi, amennyit "ön gondol jónak", nem jöhet be, mert Rozikának fáj. Helyette mehetek a körzetesbe. Csak azt mondja nekem meg valaki, hogy akkor mi a bánatra fizetem a TB-t, férjemmel együtt bőven 7 számjegyűt vonnak évente. Abból ki is jönne a Róbertben egy szülés.
És igen, ez nem hálapénz, hanem azért fizettem, hogy hajnali 3-kor második csörgésre felvette a telefont szombaton, felöltözött, és mire beértem a kórházba, ott volt a dokim is. Nekem ez megérte azt az xezret. Ha Julcsikának nem éri meg, akkor szüljön nyugodtan a körzetesben....
47.
Pont ez az, ha nem lenne ilyen a rendszer, ilyenek talán elő se fordulnának. Nem lenne az, hogy sok nő, aki nem tud vagy akar fizetni, szégyellve befogja a száját. Több panasz lenne és mivel már meg lennének fizetve, az sem lehetne kifogás, nem mernének így viselkedni. Akinek pedig extra igényei vannak, annak ott vannak a magánkórházak, amiből lehetne több és valamivel alacsonyabb díjazással dolgozhatnának. Esetleg ki lehetne erre találni egy plusz biztosítást.
48.
Apukád miért nem magánba ment akkor? Ad az orvosnak feketén 100 ezer forintot, az orvos előre veszi, valakit hátrébb téve és az adófizetők pénzéből létrehozott kórházban, eszközökkel és személyzettel megműti apukádat, aki igazából a töredékét se fizeti ki egy ilyen műtétnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!