Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Miért zavar valakit, ha mások...

Miért zavar valakit, ha mások hajlandóak fizetni kicsit a fogadott orvosért és szülésért?

Figyelt kérdés

A mi szülészetünkön mától nem lehet bemenni külön dokihoz és a szülést sem vezetheti le az, akihez jártam eddig. Sok "csóró" kismama meg írja, hogy hát igen, akinek extra ellátás kell, az menjen magánkórházba, de jó, hogy megszűnik a rendszer, satöbbi.

De most mi a fenéért zavar valakit, hogy más hajlandó fizetni azért, hogy adott orvos legyen bent szülésnél?

Én 10 ezret adtam alkalmanként, voltam nála 7 hetes Uh-n (genetikain magánban, mert a kórházban nem csináltak kombináltat), 18 hetes UH-n, 28 hetesen, mentem volna még 32 meg 36 hetesre és ennyi, ez 50 ezer forint, kb. másik 50 ezret szántam szülésre odaadni.

Most ilyen alapon kérdezhetnénk, hogy aki 9 hónap alatt nem tud összeszedni 100 ezer forintot arra, hogy normális, kedves dokinál szüljön, az mire vállal egyáltalán gyereket? Ha meg szimplán nem akar ennyit fizetni, minek sajnálja mástól a lehetőséget?

2021. jan. 5. 18:32
1 2 3 4 5 6
 21/56 anonim ***** válasza:
87%
17,es Doktor úr, lehet, hogy van, de én még nem találkoztam ilyennel. Én is kikérem magamnak bizonyos orvosok stílusát.
2021. jan. 5. 21:42
 22/56 anonim ***** válasza:
92%
Engem nem ez zavar. Engem az zavar, hogy míg egy egyéni vallakozorol legyen az Kőműves vagy bármi az utolsó bort is lehúzzák, addig a dokik akar milliókat zsebre tesznek adózás nélkül. És igen persze a szakik is csalnak adót de valahogy hány orvost is büntettek meg eddig? Hááát ez a gond. Ha rendes szerződéshez kötik, szerintem ok lesz.
2021. jan. 5. 22:45
 23/56 anonim ***** válasza:
91%
7 Tatabányán van egy nagyon durván skizo doki. Aki felfogadta az akadozik róla, mekkora egy hihetlen űberkiraly szakember és ember. Akit meg véletlen sodor vele össze a sors az kb sirogorcsot kap a neve említésére is. Nagyon gáz.
2021. jan. 5. 22:48
 24/56 anonim ***** válasza:
84%

22.

A kőműves saját felszereléssel, szerszámokkal, saját zsebből fizetett segédekkel dolgozik. Szóval a doki is, ha már legálisan kérne el pénzt, valamit vissza is tehetne a kórház zsebébe, ha már az ottani eszközöket, személyzetet használja. Mert az már külön vicc, hogy kimond egy 150 ezret egy császárra és szerencsétlen nők, még csúsztassanak a nővér az altató orvos zsebébe is.

2021. jan. 5. 22:52
 25/56 anonim ***** válasza:
100%
24 hát na ugye hogy főleg mennyire aránytalan az egész... ?
2021. jan. 5. 22:54
 26/56 anonim ***** válasza:
88%

Egyetértek veled kérdező!

Én akartam orvost fogadni, de sajnos baj volt a babával, így máshol kellett szülnöm. Mire felkerultem az adott kórházba, már nem tudtam fogadni senkit,így annal szültem akit a gép dobott. Az orvos rendes volt, azaz szépen műtött, nem volt semmi baj (kop kop), mondtam is a férjemnek hogy mire haza engednek, hozzon pénzt (50.000-re gondoltunk, mégis csak nem fogadott orvos) de a 3 nap alatt mig bent voltam 1x(!!) nem jött be hozzám hogy hogy vagyok, és a baba jól van - e. De bezzeg mikor mentem haza már nagyon érdeklődött, simogatott hogy jaj anyuka hogy van? Babanak sikerült a műtét? Senki rám nem nézett a 3 nap alatt miután lekerultem az osztályra. Ebbol azt akarom kihozni hogy az orvosok már sokszor pofátlanok.rendesen tartotta a markat, műtét után. Vissza hívott varrat szedésre, kiküldott mindenkit a szobából, és láttam rajta h várja a borítékot. Én meg mondtam h köszönöm a munkáját, viszlát. Az a csalódottság az arcán leírhatatlan 😂 ha valaki akar adni, az adni fog. De én úgy gondolom hogy sokkal több lesz a császár, mert úgy csinálja majd az orvos h pont akkor szüljön a kismama mikor a doki ugyeletben van. Vagy ha nem is császár, lesz itt turpissag bőven. Lesznek itt kiskapuk. Ha csak 5 kismamát szülészt meg, és csak büntetést kap, és nem veszik el a praxisat simán kifizeti és kalap kabát. Szerintem. Bár lehet hogy rosszul látom

2021. jan. 5. 23:12
 27/56 anonim ***** válasza:
86%
5, a fogadott orvosodnak max akkor lehet díja, ha munkaidőn kívül megy be. Ha munkaidőben vizsgál, akkor szülsz, akkor arra bért kap.
2021. jan. 6. 07:52
 28/56 anonim ***** válasza:
80%

Tőlem ez az egész dugogatós szisztéma távolmaradt eddig. El sem tudom képzelni, hogy reagálnék, ha valaki pénzt kérne feketén. Szerintem észre sem venném az ilyet, hogy "látványosan várja", egyszerűen nem jutna eszembe, hogy pénzt vár...!

Mindenesetre az idei év átalakulása és sok egyéb szempont miatt én meg sem próbálom az állami kórházat, szándékosan fizetni fogok a szülésért, de egy olyan rendszerben, ahol világos, hogy miért fizetek és ahol jól felfogott érdekük, hogy tisztességesen biztosítsák a kifizetett szolgáltatásokat.

Én teljesen rosszul lennék attól, hogy részvételemmel fenntartsam ezt az igazságtalan rendszert, ahol egyáltalán nem biztos, hogy sokáig megment téged az a pár tízezer forint, hiszen amíg "pénz beszél", addig te is ugyanúgy hátrányba kerülhetsz azzal szemben, aki esetleg többet fizet nálad.

Én szerencsés vagyok és nagyon hálás azért, hogy ki tudjuk gazdálkodni azt a pénzt, amibe egy magánklinika kerül, ahol tudom, hogy miért fizetek, ahol nem versenyzek a többi kismamával, ahol senki nem kerül hátrányba miattam. Én ezt a lelki terhet sem viselném szívesen, hogy egy szerényebb anyagi körülmények között élőt megrövidítsek egy olyan rendszerben, amit pont arra találtak ki, hogy mindenki egyenlő ellátásban részesülhessen.

2021. jan. 6. 11:40
 29/56 anonim ***** válasza:
14%
Jó annak akinek van felesleges másfél millája.
2021. jan. 6. 12:44
 30/56 anonim ***** válasza:
76%

#28 vagyok. Gondoltam, hogy félreértést szülhet a hozzászólásom, mert azt a látszatot kelti, hogy dől hozzánk a pénz és ez Magyarországon ciki. Pedig egyáltalán nem tartozunk még csak a felső középosztályba sem. Engem komolyan lenyűgöz, amikor meglátom egy bevásárlóközpont parkolóját, hogy tele van a legújabb autókkal például, vagy a legdrágább boltokból tömött szatyrokkal jönnek ki az emberek vagy állandóan külföldre utazgatnak. Mi bőven nem tartunk itt.

Köztisztviselő vagyok, NINCS autónk, még saját ingatlanunk sincs, tévéelőfizetésünk sincs :), okostelefonom sincs, de az a szerencse ért minket, hogy ahol most élünk, elég csak a fogyasztást fizetni. Bár nem sok esélyünk van arra, hogy összespóroljunk egy saját ingatlant a mai árak mellett - legalábbis a munkahelyünk 50 km-es körzetében - de fél év alatt kettőnk keresetéből igenis ki tudunk gazdálkodni 800 ezer - 1 millió forintot arra, hogy a gyerek biztonságban, fölösleges és egészségkárosító beavatkozások nélkül szülessen meg úgy, hogy tisztelnek, emberi hangon szólnak hozzánk és nem hagy maradandó lelki sérülést az egész. Kinek mi a prioritás...

Érthető, hogy ha mindkét szülő nettó 150 alatt visz haza, akkor ez jóval nehezebb. Többek között tőlük sem akarom elvenni a lehetőséget az állami egészségügyben...

2021. jan. 6. 13:47
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!