Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Miért zavar valakit, ha mások...

Miért zavar valakit, ha mások hajlandóak fizetni kicsit a fogadott orvosért és szülésért?

Figyelt kérdés

A mi szülészetünkön mától nem lehet bemenni külön dokihoz és a szülést sem vezetheti le az, akihez jártam eddig. Sok "csóró" kismama meg írja, hogy hát igen, akinek extra ellátás kell, az menjen magánkórházba, de jó, hogy megszűnik a rendszer, satöbbi.

De most mi a fenéért zavar valakit, hogy más hajlandó fizetni azért, hogy adott orvos legyen bent szülésnél?

Én 10 ezret adtam alkalmanként, voltam nála 7 hetes Uh-n (genetikain magánban, mert a kórházban nem csináltak kombináltat), 18 hetes UH-n, 28 hetesen, mentem volna még 32 meg 36 hetesre és ennyi, ez 50 ezer forint, kb. másik 50 ezret szántam szülésre odaadni.

Most ilyen alapon kérdezhetnénk, hogy aki 9 hónap alatt nem tud összeszedni 100 ezer forintot arra, hogy normális, kedves dokinál szüljön, az mire vállal egyáltalán gyereket? Ha meg szimplán nem akar ennyit fizetni, minek sajnálja mástól a lehetőséget?

2021. jan. 5. 18:32
1 2 3 4 5 6
 11/56 anonim ***** válasza:
49%
Van benne valami 😄
2021. jan. 5. 19:00
 12/56 anonim ***** válasza:
92%

Engem is a rendszer zavar.

Egyébként szültem fogadott dokival

( alkalmanként 15e ..11alkalommal voltam..-azota 20e alkalmankènt nàla; 150e a szülès) és kifizettem 45e kombinált tesztet czeizelben

Majd szültem sztk terhesgondozàs után ügyeletben is.

Ezzel sem volt gondom..hálapénzt nem fogadták el, pedig akartam adni.. kaptak egy nagy csomagot..

Végig az volt, amit akartam. Nem akadékoskodtak, hogy nem akarok oxyt és ne vágjanak ( protokoll a kórházban)

Amúgy ebben a kórházban elvileg tiltják az orvos fogadàsàt..azért fû alatt elôfordul..

2021. jan. 5. 19:01
 13/56 anonim ***** válasza:
78%
A jelenlegi rendszerrel én sem értek egyet és szerintem mások sem. Fizetek TB-t, tehát miért ne járna az állami kórház? Az orvos ugráltatásának, meg lehet egy díja, nem zavarna, de akkor legyen meg, hogy x forintért ugrik nekem. Erről szeretnék számlát és valami szerződést, hogy mennyi idő alatt elvárható, hogy ott legyen, ez alól milyen kivételek vannak (pl nyaralni megy 1 hétre, amikor én 36 hetes leszek), stb. Tehát ha nincs ott, akkor legyen felelősségrevonható és én is legyek felelősségrevonható, ha teljesített mindent, de én nem fizetek.
2021. jan. 5. 19:03
 14/56 anonim ***** válasza:
85%
Úgy érzem, hogy ez ahhoz vezet csak, hogy egyre több lesz az indított szülés és a programozott császár. Mert nem egy és nem kettő nő lesz, aki nem fog lemondani a "saját" orvosáról, de nem fogja kifizetni a 6-800 ezres magánklinikát...
2021. jan. 5. 19:04
 15/56 anonim ***** válasza:
95%

Orvos vagyok, ráadásul nőgyógyász. Persze, nyilván gyakorin nem kell elhinni bármit, de tényleg így van.

5 éve dolgozom és baromira nem értek egyet ezzel az egész szürke rendszerrel, ami évek óta működik. A változás, változtatás partján állok, viszont nem értek egyet azzal, ahogy ezt a kormány csinálja. Egyrészt túl kevés idő alatt akarnak mindent lenyomni az emberek torkán (az új törvény 3 nap att ment át a parlamenten, holott a teljes egészségügyi rendszert érinti), másrészt kidolgozatlan, hiányos és sok helyen problémás.

Hogy másoknak mi a baja azzal, hogy valakinek van fogadott orvosa? Valószínűleg azzal, hogy te elmész a magánrendelesre és kifizeted a 15 ezer forintos vizit díjat, semmi.

Amivel viszont lehet baja az az, hogy az állami ellátásban hátrányba kerül miattad.

Ugyanis rendszeres, hogy bár a kismama eljár a magánrendelésre, azért bizonyos vizsgálatokat a kórházban végeznek el. Számtalanszor fordult elő az előző munkahelyemen, hogy be voltam osztva az ultrahangba, a "közbetegek" (bocsánat a szóhasználatért) kB a csilláron lógtak, annyian várták a vizsgálatra. 2 órán keresztül nem tudtam ELKEZDENI SEM a betegek vizsgálatát, mert kB. 10 kollégám jött oda, hogy "csak megnétek egy beteget".

Ha te ülnél kint, és előtted menne be 20 ember csak azért, mert magánban fizet egy orvost, mennyire zavarna?

A másik példa: a "fejesek" betegei mindig előnyben voltak a többi beteggel szemben kmeg azokkal szemben is, akiknek szintén volt fogadott dokija, csak alacsonyabb beosztású). A VIP szobát (ami fizetős, tehát mindenkinek járna, aki kifizeti a pénzt!) lefoglalták a professzor úr betegeinek úgy, hogy már 3 nappal előtte nem lehetett senkit befektetni, mert nehogy véletlen tovább kelljen maradni és a prof beteget ne lehessen odafektetni....

Vagy érdekes módon a műtéti sorban mindig a nagyfőnök betege volt az első, hiába a másiknak fontosabb ezt volna, mert mondjuk cukorbeteg és éheztetni kell a műtét előtt

Vagy mikor ügyeletes orvosként kértem EDA-t az először szülő vajúdónak, akinek már 2 órája 2 perces marha erős fájásai voltak, de csak 3 centinél tartott, de a végén nem kapott, mert az összes olyan betegnek előtte szúrták be, aki e volt orvosa. Akkor is, ha egyébként 15 percenként volt egy gyenge fájása vagy épp harmadszor szülő volt peremmel és az EDA beszúrása után 3 perccel megszült.

Vagy mondjuk mikor ügyeletben a 3. olyan császármetszést csináltuk, ami csak azért került ügyeletre, mert az orvos meg a kismama ledumálta, de nap közben nehogy már du. 2-lor kerüljön sorra... Nyilván a pénzből az anesztes, a műtősnő, a beteghordó semmit nem látott, holott ha a doki nem hurcibalja be a privát betegét, akkor alukálhattak volna a szobában a sectio helyett.

Na, pl. Az ilyen dolgok miatt zavarja a többi beteget és a szakszemélyzet többi részét a fogadott orvososdi.

Arról nem is beszélve, hogy hányszor dolgoztam már mások helyett (én vettem fel a beteget, én asszisztaltam le a műtétet, én kértem a konzíliumot, én írtam meg a zárót, én kértem a laborokat, én vettem észre, hogy valami gáz van), és a fogadott orvos teszi zsebre a pénzt. De ez nyilván nem a többi beteget zavarja, hanem engem.

2021. jan. 5. 19:10
 16/56 anonim ***** válasza:
84%
Azért, mert akik nem fizettek azokkal kretének voltak az orvosok. Na most akkor mindenkivel kretének lesznek. Jupii.. :((
2021. jan. 5. 19:23
 17/56 anonim ***** válasza:
84%
Utolsó: ezt azért nagyon sok kollégám nevében kikérem magunknak. Egy rakás orvos van, aki tisztességesen végzi a munkáját hálapenz nélkül is.
2021. jan. 5. 19:27
 18/56 anonim ***** válasza:
71%
Én 20 éve járok az orvosomhoz. Többször műtött, plusz nála szültem, és most terhes vagyok. Csak benne bízok. Ő ismer. Máshoz nem fogok járni, mikor ez a bizalmon alapul. Ahova tartozok kórház is egy lepratanya. Egyszer voltam ott egy dokinál, pfff hát hagyjuk. Remélem kitalálnak valami szerződéses dolgot, mert ez nagy szemétség úgy, hogy a tb-t meg fizeti az ember,es szabad orvos választás van elvileg.
2021. jan. 5. 19:42
 19/56 anonim ***** válasza:
77%

A 15. válaszoló nagyon jól összefoglalva azt hogy mi ezzel a probléma.

Szerintem inkább az lenne a megoldás kulcsa, hogyha valaki magánklinikán szül akkor lehessen visszaigényelni az árból bizonyos részt az egészségbiztosítótól. Így nem keverednek a két rendszer, nem lenne hátrányban az se aki teljesen tb finnanszírozottan szül, és az se fizette hiába a tb-t, aki nem érzi magát biztonságban bármelyik orvosnál.

2021. jan. 5. 19:42
 20/56 anonim ***** válasza:
84%

Nekem is volt fogadott orvosom. Havonta egyszer jártam hozzá egészségügyi okok miatt indokolt volt. Alkalmanként 15ezer volt a szülés pedig 150ezer. Igaz, hogy szinte el sem mozdult mellőlem. Sajnos nem mindenkinek van még havi szinten sem 10-20ezer arra, hogy orvost fogadjon. Ha kiszámolod akkor havi szinten 20-40 ezer között mozog az az összeg, amit félre kell tennie 9 hónap alatt ugye az orbosi vizsgálat díja plusz a szülés is. És ezenkívül a babának még nem vett semmit. Ja hozzáteszem, hogy én a Sotén szültem és annyi mindent megvettem a listájukról és semmit nem használtam csak pelenkát és törlőkendőt. Hát igen kb. 30ezret költöttem.

Visszatérve az orvos témára. Az első gyereket ügyeletben szültem egy vidéki kórházba, hát had ne mondjam hogy bántak velem, mint egy legutolsó senkivel. Sajnos már elvárják a hálapénzt és ha szerencséd van az ügyeletes szülésnél kifogsz egy normális csapatot, ha nem akkor az maga a pokol. Nekem nem hiányzik az, hogy a cigis kezét nem mossa meg az orvos csak felhúz egy gumikesztyűt. Hát köszi az en szülésemet idegbetegen és így ne vezesse le senki.

2021. jan. 5. 21:00
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!