Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Az UH-n megmondtak hogy 7...

Az UH-n megmondtak hogy 7 hetes terhes vagyok, mi a következő lépés?

Figyelt kérdés
Kaptam egy leletet a nőgyógyásztól. Annyit mondott hogy majd a 12. Héten kötelező uhra kell visszamennem, de nem kell se védőnőt se háziorvost addig felkeresni? Hogy működik ez?
2020. dec. 18. 17:01
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
68%

De itt most arra tért el a kérdés, KELL-e a, kiskönyv. Erre a válasz, hogy nem KELL.

A kérdező nyugodtan elmehet nélküle és ha nem akarják megvizsgálni, jelezheti, hogy panaszt tesz.

2020. dec. 18. 21:07
 22/28 anonim ***** válasza:
100%

17

Nàlunk nem adnak beutalór a koskönyv a veutalo a vérvételre az uh-ra i

/ más kérdés, hogy magzatdiagnosztikai központban csináltattam az összes nagy Uh-ot ott pedig csak megkerdezik van-e)

2020. dec. 18. 23:04
 23/28 anonim ***** válasza:
71%

Nálunk is kötelező a kiskönyv!

Sem vérvételen, sem genetikain nem fogadnak nélküle...

Beutalót pl laborba nem is kaptam, mert a kiskönyv volt az.

És ezt a kiskönyvet csak a védőnő állíthatja ki.

Azért mert máshol máshogy van, nem kell a kérdezőt összezavarni, ki tudja náluk hogy működik.

Illetve azért mert neked nemtudom hányas válaszoló az a gyanúd, hogy nem kötelező, még nem biztos, hogy így is van. Nem véletlen építették bele őket a terhesgondozás részbe. Ha mar ilyen tényekkel dobálózol, valamivel alá is támaszthatnád... én sem állítom 100%ra, hogy kötelező (terhesség alatt, mert gyerek mellett 100%ra tudom, hogy az) mert nem fogok utánaolvasgatni. Így nem állítok fals infókat...

2020. dec. 19. 07:44
 24/28 anonim ***** válasza:
71%

23-as, nem az a gyanúm, hogy nem kötelező, hanem jogszabályi tény, hogy nem kötelező.

Ha nem fogadnak kiskönyv nélkül, az jogsértő. A kiskönyv IS lehet beutaló, de nem muszáj, hogy az legyen, én sehova nem használt beutalóként.

Genetikai UH-ra meg nem is kell konkrétan be utaló, azt kötelesek elvégezni, ha odamész.

Tudod, ki küldene el engem ultrahangról kiskönyv hiányában, ha kivettem rá egy szabadnapot.

2020. dec. 19. 07:52
 25/28 anonim ***** válasza:
76%

De tessék, itt egy állásfoglalás róla, miért hiszik sokan, hogy kötelező, holott nem:

[link]

2020. dec. 19. 07:55
 26/28 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy cikk amit bemásoltál, nem a jogszabály 😆😆😆
2020. dec. 19. 08:26
 27/28 anonim ***** válasza:
67%
de most komolyan, elmentem állami rendelésre a honvédkórházba a beutalómmal a 12. heti uh-ra, ott is úgy fogadtak hogy beutaló, vagy kiskönyv. szóval nem kötelező, attól mert titeket megszívattak és nem engedtek be a vizsgáltra azok az őstulkok, nem engem kell lepontozni. -.-
2020. dec. 19. 08:46
 28/28 anonim ***** válasza:
81%
15, igazad van. Nem kötelező se a kiskönyv, se a vizsgálatok. Ha nincs kiskönyv ill rendesen kitöltött kiskönyv akkor kell a beutaló. Az, hogy ma a kórházban se tudjak, hogy mi a kötelező, elég baj. Orvos vagyok, 12 hetes uh után kerestem meg a védőnőt, nekem is nyávogtak, hol a kiskönyv,csak azzal vizsgáknak meg. Na akkor kicsit eligazítottam őket, hogy megy ez, és hogy beutalóval köteles megvizsgálni..
2020. dec. 19. 10:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!