Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Az UH-n megmondtak hogy 7...

Az UH-n megmondtak hogy 7 hetes terhes vagyok, mi a következő lépés?

Figyelt kérdés
Kaptam egy leletet a nőgyógyásztól. Annyit mondott hogy majd a 12. Héten kötelező uhra kell visszamennem, de nem kell se védőnőt se háziorvost addig felkeresni? Hogy működik ez?
2020. dec. 18. 17:01
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
79%
Kiskönyv nélkül szóba se állnak az emberrel sehol. 7 hetesen adta a védőnő miután a orvos megállapította hogy van szívhang. Ez 6 éve és fél éve is így volt.
2020. dec. 18. 18:39
 12/28 anonim ***** válasza:
61%
hogyne állnának már szóba, beutalóval mentem 12 hetes uh-ra, csak a 16. héten lett kiskönyvem....
2020. dec. 18. 18:57
 13/28 anonim ***** válasza:
78%

12es!

Pl Székesfehérváron sem állnak szóba veled addig... barátnőm nem volt védőnőnél, nem volt kiskönyve, a genetikait így áttették neki 3 nappal késöbbre, annyi ideje volt a védőnőt utolérni.

2020. dec. 18. 19:00
 14/28 anonim ***** válasza:
49%
akkor még szerencse, hogy budapesten lakom, engem nem szívattak ilyen hülyeséggel, hogy terhesen hajkurásszam egy kiskönyv miatt a védőnőt... a 16. héttől mentem védőnőhöz és utána voltam még vagy 5x, bőven benne voltunk a kötelező 4 alkalomban.
2020. dec. 18. 19:04
 15/28 anonim ***** válasza:
29%

10-es, nem, a védőnő nem kötelező, le lehet mondani, csak vállalni kell, hogy ezesetben a gyámügy ki fog jönni környezettanulmányt végezni.

A vizsgálatok sem kötelezte, senki nem fogja elvenni a gyereket akkor sem, ha szülni mész először a kórházba, csak szintén nyomnak majd egy környezettanulmányt és ugrik az egyszeri anyasági.

Akit nem látnak el UH-n kiskönyv híján, annak a helyében biztos panaszt tettem volna, ugyanis a szokás nem egyenlő a jog szabállyal és nem írhatja azt felül. Az UH-nak pedig nem jogszabályi feltétele a kiskönyv.

Csak az emberek úgy vállalnak gyereket, hogy semminek nem néznek utána és soha nem mernek kiállni magukért.

2020. dec. 18. 19:07
 16/28 anonim ***** válasza:
79%

15!

Csak tudom 🤣

Nem vittem a fiam 2x a kötelező havi státuszra, kijött a gyámügy. Elmondták, hogy emiatt, ha továbbra sem hordom, akár a fiamat is elvehetik, mert veszélyeztetem....

10es voltam

2020. dec. 18. 19:15
 17/28 anonim ***** válasza:
59%

16-os, itt most terhes gondozásról volt szó és az nem kötelező.

A már megszületett gyereket köteles vagy vinni, de nem erről beszélünk most.

2020. dec. 18. 19:52
 18/28 anonim ***** válasza:
13%
11-es vagyok. Le lehet pontozni de megyeszékhelyen lakom, Kecskeméten és egy darab kötelező ultrahangot és vérvételt sem csinálnak még kiskönyv nélkül
2020. dec. 18. 20:51
 19/28 anonim ***** válasza:
61%
18-as, akkor panaszt kell tenni meg vinni a jogszabályt, és hidd , megcsinálják azt. Nem kell életképtelennek lenni.
2020. dec. 18. 20:59
 20/28 anonim ***** válasza:

Miért is lennék életképtelen és tennél panaszt? Mivel nem ismersz ezért ne mondj rólam ilyeneket ezzel csak magad minősíted...

Amúgy kiskönyv így is úgy is kell nem mindegy hogy a 12. hét előtt csináltatja meg az ember vagy utána?

Amúgy meg ha ki van töltve egy bizonyos oldal benne akkor a beutalókat is kiváltja így nem kell azokért menni. A saját dolgodat könnyíted meg vele.

2020. dec. 18. 21:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!