Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Máshol is ilyen a terhesgondozás?

Máshol is ilyen a terhesgondozás?

Figyelt kérdés
Kézzel egyáltalán nem vizsgál meg, csak ráteszi a hasamra az uh fejet, leméri a baba fejét egy két mozdulatot még tesz a vizsgálófejjel és kész is. Leletet legutóbb nem is adott. Nagyon sokat keményedek, néha görcsölök, sokat feszül az alhasam, kérdezem normális-e, még csak 26 hetes vagyok. Erre a válasz az volt: "rossz a kérdés, ha azt mondom nem normális akkor meg fog ijedni". A haemoglobin, vörösvértest haematocrit értékeim folyamatosan csökkennek, jócskán referencia alatt vannak de semmit nem írnak fel rá. A terhesgondozások között a 26 hét alatt 2x is voltam benn az ügyeleten, hogy nézzenek meg mert rengeteget keményedek, feszül az alhasam hiába a magnézium és a pihenés. Ott meg rendszerint ki vannak akadva rám hogy menjek a panaszaimmal az sztkba. Nem tudok semmit a méhszájról, a lepényről, a baba legalább sokat mozog. Ezeket nézik egyáltalán az uh vizsgálatok alatt és szólnának ha baj lenne? Első baba, lehet túlparázom, de itt gyakorin is azt olvasom hogy a keményedés, feszülés ilyen korán nem normális menjen a kismama orvoshoz. Hát én megyek de okosabb nem leszek.
2020. szept. 1. 14:53
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha az ügyeleten sem mondtak semmi rosszat és az orvos se mond, akkor minden rendben van. Ha valami gond lett volna, legalább az ügyeleten észre vették volna, ha már az orvos nem. Én is keményedek, naponta olyan 10-15ször, de ez teljesen normális addig amíg nem fáj, mert a méh készül lassan a szülésre. Én magnéziumot sem szedek. A védőnőm és az orvosom szerint azzal csak lassítanám a méh munkáját és a szülésre sem tudna a méhem felkészülni. Szerintem csak túl van ez aggódva. Ezzel csak a babának ártasz, ha feleslegesen töröd a fejed.
2020. szept. 1. 18:26
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

A keményedés miatt egyáltalán ne izgulj. Nekem kb. a 18. héttől volt már naponta többször. Nekem alapos orvosom van, mindig mondtam neki, és ő mindig azt válaszolta, hogy nem ez gond. Mivel a méh az izom, csak úgy tud növekedni, ha összehúzódásokat csinál. Ha sokat mozog a baba, az is kiválthatja. Ha elkezd fájni, és egyre erősödnek, gyakoribbá és rendszeressé válnak a fájások, akkor van gond. Az is normális, hogy feszül a hasad, mert nagyon gyorsan nő benne valami.

Ha a hemoglobin 10,5-11 g/dl alatt van, akkor vasat kell szedni.

2020. szept. 2. 07:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!