Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Máshol is ilyen a terhesgondozás?

Máshol is ilyen a terhesgondozás?

Figyelt kérdés
Kézzel egyáltalán nem vizsgál meg, csak ráteszi a hasamra az uh fejet, leméri a baba fejét egy két mozdulatot még tesz a vizsgálófejjel és kész is. Leletet legutóbb nem is adott. Nagyon sokat keményedek, néha görcsölök, sokat feszül az alhasam, kérdezem normális-e, még csak 26 hetes vagyok. Erre a válasz az volt: "rossz a kérdés, ha azt mondom nem normális akkor meg fog ijedni". A haemoglobin, vörösvértest haematocrit értékeim folyamatosan csökkennek, jócskán referencia alatt vannak de semmit nem írnak fel rá. A terhesgondozások között a 26 hét alatt 2x is voltam benn az ügyeleten, hogy nézzenek meg mert rengeteget keményedek, feszül az alhasam hiába a magnézium és a pihenés. Ott meg rendszerint ki vannak akadva rám hogy menjek a panaszaimmal az sztkba. Nem tudok semmit a méhszájról, a lepényről, a baba legalább sokat mozog. Ezeket nézik egyáltalán az uh vizsgálatok alatt és szólnának ha baj lenne? Első baba, lehet túlparázom, de itt gyakorin is azt olvasom hogy a keményedés, feszülés ilyen korán nem normális menjen a kismama orvoshoz. Hát én megyek de okosabb nem leszek.
2020. szept. 1. 14:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
87%
A keményedés bizonyos fokig normális és kell is, mert a méh így készíti fel magát a szülésre. Folyamatosan összehúzódik aztán elernyed. Magnéziumot nem is kéne rá szedni, mert normális hogy keményedik. Ez miatt nem kell megijedni. Ha rosszak lennének az értékeid, biztosan kapnál gyógyszert. Szerintem túlparázod. Ha nem tudsz semmit a méhszájról és lepényről, miért nem kérdezel rá az orvosodnál? Szerintem túlaggódod a dolgokat.
2020. szept. 1. 15:12
 2/12 anonim ***** válasza:
65%

Ez pl egy igen jó ok a maganorvosra... (Ha ez a díszpinty az, cseréld le)nem, nem jó ha sokat kemenyedsz, de valóban nehéz vele mit kezdeni. Sok pihenés és magnézium. Meg hat a sok is relatív azért.

Kézzel nem is kell, hogy vizsgáljon. Egyre kevésbé szokás ez már. Engem kb 38 hetesen néztek meg, hogy van e bármi tagulas.

A vérszegénységre szedj vasat, mondjuk ezt nem ertem, miért nem ír ki valami durvabbat vagy legalább javasol jól felszivodo termeket...

Egyebkent egész biztos, semmi komoly bajod nincs, mert akkor jobban izgulna ő is.

Az mondjuk elég fura, ha nem ad leletet és nem tudod, hol tapad a lepény...

2020. szept. 1. 15:16
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

A vér hígulása bizonyos keretek között természetes, a referenciaértékek nem terhesekre vannak megállapítva. Nekünk most másfélszer annyi vérünk van, nem nagy baj, ha alámegy, de nyilván nem mindegy, mennyivel, elég baj, ha nem tájékoztatnak rendesen.

Igen, a keményedés normális, az alhasfeszülés is, hiszen terhes vagy és növekszik minden, én is sokat keményedtem 26-30. hét környékén. Ne ijedj meg tőle, az a baj, ha komolyan fáj vagy vérzel. Ami ennyi volt mint vizsgálat, az a kötelező uh volt, vagy sima nőgyógyászati vizsgálat? Ez számomra nem volt világos. Nőgyógyászati vizsgálaton nálam nem is ultrahangozták egyáltalán, csak a szívverését ellenőrizte. Az nagyon nem oké, hogy nem ad leletet, azt mindig kötelező adnia, kiskönyvbe legalább írt?

Szólnának, igen, ha baj lenne.

2020. szept. 1. 15:25
 4/12 anonim ***** válasza:
83%
Sajnos én is ezt tapasztalom most az sztk-s rendelésen, pedig ugyanahhoz az orvoshoz járok akihez a korábbi terhességem alatt és akkor fényévekkel normálisabb volt, mint most. Kérdezni szinte nem is merek már semmit. Járok magán rendelésre is, ott szerencsére mindent elmond az orvos és nem csak 5 percet vagyok bent. Azért járok az sztk-ba is, mert a korábbi terhességem nem volt zökkenőmentes és így nagyjából 2 hetente lát orvos. Biztos vagyok benne, ha baj lenne szólnának...de azért 26 hetes terhesen csak tudnod kéne, hogy a lepény hol tapadt meg...a leleten meg rajta van, hogy cervix és egy szám. Az jelzi a méhnyak és a méhszáj állapotát. A keményedésre szedj magnéziumot és pihenj amennyit tudsz.
2020. szept. 1. 15:45
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

A gyakorin mindenki tízszer vetélt, vérzik össze-vissza, fekvésre van ítélve a 4. héttől, stb. Ez azért van, mert akinek problémamentes a terhessége, az nem itt fog szájkaratézni unalmában, hanem pl. dolgozik.

Egyébként a keményedés, kisebb fájdalmak, feszülés teljesen normális tud lenni, és az UH-val gyakorlatilag mindent lát, nem is nagyon lehet nem látni egy gigantikus placentát, és a méhszáj is vizsgálható... (Nagy hiba, hogy kézzel matatnak még mindig itthon a nőkben idejekorán.) Ha meg sokat mozog a gyerek, az simán lehet akár oka is a sok keményedésnek, és amúgy az a magzati jólét egyértelmű jele. Vagyis szubjektíve rosszul éled meg a terhességed, de valójában szinte biztos hogy semmi komoly bajod nincs.

Kitartást, nemsokára célegyenesben leszel.

2020. szept. 1. 15:49
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy a fő kérdésre is válaszolva: én sztk-ba jártam, panaszom nem volt, így gyakorlatilag egy laza három perces párbeszédben és a leleteim megtekintésében kimerült az egész terhesgondozás, hozzám sem nyúltak.
2020. szept. 1. 15:51
 7/12 A kérdező kommentje:
Nem genetikai vizsgálatok, "sima" terhesgondozás ami havonta van. Kiskönybe beleírja a 3x2 magnéziumot, meg a baba pulzusszámát és ennyi. Leletet nen kapok. Hiába kérdezek választ nem nagyon kapok rá, mire kettőt pislogok már kinn is találom magam. Azért kérdezem máshol is így zajlik-e. Amugy nem zavarna nagyon az egész ha panaszmentes lenne a terhességem. A keményedések, fájdalmak miatt vagyok tanácstalan. De akkor biztos szólnának ha baj lenne.
2020. szept. 1. 15:57
 8/12 anonim ***** válasza:
79%
5 ez mind igaz, de ez meg nem menti fel az orvost a nemtörődömség és a tájékoztatás hiánya alól. Mikor érünk el oda ebben az országban, hogy az orvosok a pecienssel és nem a páciensről beszélnek? 🤔 arról nem beszélve, hogy a leleteket kötelező kiadni ami rajta kellene legyen a placenta helyzete.
2020. szept. 1. 15:59
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
8: nem minősítettem a terhesgondozást, mert a kérdező leírása alapján az botrányos. Ismétlem, nekem párpercesek voltak ezek a beszélgetések, de ha volt kérdésem azt feltehettem és leletet kivétel nélkül mindig kaptam (a semmiről is).
2020. szept. 1. 16:01
 10/12 anonim ***** válasza:
77%

Ultrahangvizsgálatból csupán 4 kötelező van. Egy, mikor megállapítják a terhességet, aztán a két genetika és a 32. hét felé egy. Az összes többi alkalommal, mikor radrakja az UH fejét, már pluszt csinál a kötelezőn felül. A manuális vizsgálat káros és felesleges.

A kemenyedeseddel meg ezek szerint minimum 2szer vizsgáltak már az ügyeletben, mit szeretnél még?

2020. szept. 1. 17:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!