Máshol is ilyen a terhesgondozás?

Ez pl egy igen jó ok a maganorvosra... (Ha ez a díszpinty az, cseréld le)nem, nem jó ha sokat kemenyedsz, de valóban nehéz vele mit kezdeni. Sok pihenés és magnézium. Meg hat a sok is relatív azért.
Kézzel nem is kell, hogy vizsgáljon. Egyre kevésbé szokás ez már. Engem kb 38 hetesen néztek meg, hogy van e bármi tagulas.
A vérszegénységre szedj vasat, mondjuk ezt nem ertem, miért nem ír ki valami durvabbat vagy legalább javasol jól felszivodo termeket...
Egyebkent egész biztos, semmi komoly bajod nincs, mert akkor jobban izgulna ő is.
Az mondjuk elég fura, ha nem ad leletet és nem tudod, hol tapad a lepény...

A vér hígulása bizonyos keretek között természetes, a referenciaértékek nem terhesekre vannak megállapítva. Nekünk most másfélszer annyi vérünk van, nem nagy baj, ha alámegy, de nyilván nem mindegy, mennyivel, elég baj, ha nem tájékoztatnak rendesen.
Igen, a keményedés normális, az alhasfeszülés is, hiszen terhes vagy és növekszik minden, én is sokat keményedtem 26-30. hét környékén. Ne ijedj meg tőle, az a baj, ha komolyan fáj vagy vérzel. Ami ennyi volt mint vizsgálat, az a kötelező uh volt, vagy sima nőgyógyászati vizsgálat? Ez számomra nem volt világos. Nőgyógyászati vizsgálaton nálam nem is ultrahangozták egyáltalán, csak a szívverését ellenőrizte. Az nagyon nem oké, hogy nem ad leletet, azt mindig kötelező adnia, kiskönyvbe legalább írt?
Szólnának, igen, ha baj lenne.

A gyakorin mindenki tízszer vetélt, vérzik össze-vissza, fekvésre van ítélve a 4. héttől, stb. Ez azért van, mert akinek problémamentes a terhessége, az nem itt fog szájkaratézni unalmában, hanem pl. dolgozik.
Egyébként a keményedés, kisebb fájdalmak, feszülés teljesen normális tud lenni, és az UH-val gyakorlatilag mindent lát, nem is nagyon lehet nem látni egy gigantikus placentát, és a méhszáj is vizsgálható... (Nagy hiba, hogy kézzel matatnak még mindig itthon a nőkben idejekorán.) Ha meg sokat mozog a gyerek, az simán lehet akár oka is a sok keményedésnek, és amúgy az a magzati jólét egyértelmű jele. Vagyis szubjektíve rosszul éled meg a terhességed, de valójában szinte biztos hogy semmi komoly bajod nincs.
Kitartást, nemsokára célegyenesben leszel.

Ultrahangvizsgálatból csupán 4 kötelező van. Egy, mikor megállapítják a terhességet, aztán a két genetika és a 32. hét felé egy. Az összes többi alkalommal, mikor radrakja az UH fejét, már pluszt csinál a kötelezőn felül. A manuális vizsgálat káros és felesleges.
A kemenyedeseddel meg ezek szerint minimum 2szer vizsgáltak már az ügyeletben, mit szeretnél még?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!