Apás terhesgondozás?
Sziasztok!
Feleségemmel várjuk az első babánkat. Mindkettőnk számára új ez a helyzet.
Mivel az én gyerekemről is van szó, és még az elején vagyunk, közösen mentünk az ultrahangokra, első alkalommal védőnőhöz és a háziorvoshoz, stb.
Amin meglepődtem, hogy 1-2 dokinak mintha ez terhes (hahaha) lett volna. Volt jó sok kérdésünk, amit nem is féltünk feltenni.
Nem vagyunk összenőve, feleségem is önálló felnőtt nő. De úgy gondolom, hogy a várandósságból én is ki akarom venni a részem. És nem csak a házimunkából. ;)
Én vagyok ilyen furibogár csak?
A védőnőhöz is?
Nőgyógyászati vizsgálatkor is bent voltál?
Szép dolog ha egy ferfi részt akar ebben venni, de nekem sok lenne.
Nekem a férjem eljött a második UH-ra, mert az elsöre azért egyedül mentem.
A doki irodájába várt míg a vaginális Uh csinálta, majd csinált neki hasit is(ott nem látszik annyira még a korai terhesség).
Többre nem jött el.
De nálunk van szülés felkészítö kurzus és ott kimondottan olyat választottunka ami apás.
A korházat is együtt választottuk ki és néztük meg.
Amikor a baba megszületett is az elsö vizsgálatra együtt mentünk(akkor még otthon volt), majd egyedül mentem, vagy ö vitte öket el...
Amikor tudok majd otthonról dolgozni, tuti nem megyek be. Tudom, beteg dolog.
#7 Tudom, hogy itt a gyakorin sok a kérdésfosó troll, de valakivel összekeversz. ;)
Az első babánál nálam is csak a 4dre és a szülésre jött. A 4d-t tudtuk munka után is intézni, de a többi vizsgálat mind sztkba volt munkaidőben.
Most várjuk a másodikat, mostmár külföldön élünk, nincs még biztosításunk, így magánorvoshoz kell járnom, és messze is van, muszáj elvinnie kocsival, máshogy nem tudok menni, így délután megyünk. Nem fog a kocsiban ülni, míg én nézegetem a közös babákat, nyílván bejön velem.
A legtöbb embernek, az orvosoknak is azért furcsa ez, mert a vizsgálatok, védőnő délelőtt van, mikor apuka dolgozni szokott, így anyukának muszáj egyedül mennie, de szerintem ez jó dolog, hogy te el tudod kísérni. Sokkal jobban belelátsz a terhességbe, sokkal hamarabb el tudsz kezdeni kötődni a babához, mint az aki csak a szülésnél látja először a gyermekét.
Pl az első terhességemnél a párom el se tudta képzelni, hogy mitől fáj a méhem 12 hetesen, mikor még nincs is hasam.
Most, hogy látta uh-n mekkorára nőtt a méhem, pedig kívülről nem is látszik, megértőbb, mikor azt mondom, hogy nem bírok felkelni az ágyból, mert fáj.
Sokkal hamarabb elkezdett kötődni ehhez a babához, mint az elsőhöz. Az elsőnél amíg nem kezdett el rugdosni, ügyet se vetett arra, hogy terhes vagyok, most meg számolgatja mekkora lehet, olvasgatja neten éppen mi fejlődik ki, stb. A pasik ezt nem érzik, nekik kell a vizualitás ahhoz, hogy rá tudjanak pörögni az eseményekre, és a korai terhességi szakaszokram
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!