Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » MTHFR mutáció vetélést okozhat?

MTHFR mutáció vetélést okozhat?

Figyelt kérdés

A menstruációm nagyon zavaros volt, iszonyúan fájdalmas és nagyon rendszertelen(25-45 nap közt ingadozott havonta a ciklusom hossza), és erre kezdtem el fogamzásgátlót szedni mostmár 4 éve(Yasminelle).

Voltam Budapesten egy maga klinikán trombózis vizsgálaton és ott kimutatták hogy van MTHFR mutációm(csak heterozigóta).

Ha majd babát szeretnék, ilyen ciklus jellemzőkkel, ezzel a mutációval és vérszegénységgel/vashiánnyal mennyi az esélye hogy sikerülne?

Az MTHFR heterozigóta önmagában okozhat vetélést?

2018. júl. 7. 10:42
1 2
 11/11 anonim válasza:

A kérdésedre pontosan nem tudom a választ, de:

Van egy kislányom, semmilyen kezelést nem kaptam a vele való terhesség alatt. Előtte volt 2 és utána egy vetélésem. Így összesen négy terhesség után elmentem komolyabb vérvizsgálatokra (mivel szeretnénk testvért), ahol kimutatták, hogy MTHFR c677t heterozigóta vagyok és a II. véralvadási faktor (prothrombin) sem jó, itt is heterozigóta vagyok. Az MTHFR mutációra nekem annyit mondtak, hogy a népesség igen nagy százaléka heterozigóta. Abban jelent akadályt, hogy a folsavat nem tudja a szervezetem hasznosítani, ezért folátot kell szednem. Viszont a prothrombin problémára Fraxiparine-t írtak, a próbálkozás napjától kell szúrnom naponta hasamba.

Önmagában viszont szerintem a MHTFR nem okozhat gondot.

2018. júl. 9. 15:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!