MTHFR mutáció vetélést okozhat?
A menstruációm nagyon zavaros volt, iszonyúan fájdalmas és nagyon rendszertelen(25-45 nap közt ingadozott havonta a ciklusom hossza), és erre kezdtem el fogamzásgátlót szedni mostmár 4 éve(Yasminelle).
Voltam Budapesten egy maga klinikán trombózis vizsgálaton és ott kimutatták hogy van MTHFR mutációm(csak heterozigóta).
Ha majd babát szeretnék, ilyen ciklus jellemzőkkel, ezzel a mutációval és vérszegénységgel/vashiánnyal mennyi az esélye hogy sikerülne?
Az MTHFR heterozigóta önmagában okozhat vetélést?
#2, #4
Ez hülyeség. Én homozigóta vagyok, végig szúrtam magam és természetesen szültem. Annyi, hogy amikor éreztem, hogy jöttek a fájások nem volt szabad már szúrni.
Pont, hogy a császárt nem preferálják.
Az sem mindegy, hogy melyik fajta mutaciod van.
Nekem pl mthfr a1298c hetetozigota es szinten volt negy vetelesem, viszont nem kell verhiguto.
A mutacio ennel a fajtajanal, foleg heterozigotanal nem a veralvadassal van gond, sot, altalaban gond sincs, de ha megis, akkor altalaban az a baj, hogy a szintetikus folsav es b vitaminok nem szivodnak fel.
En pl vigan veteltem tovabb akkor is, amikor mar verhigitot kaptam, semmit sem segitett. Foleg hogy alapban verzekeny vagyok, von willebrand szindromam van, a homociszteinem tokeletes minden vervetelen.
7-bol 3 terhessegem megmaradt verhigitas nelkul, annyi, hogy a B-vitminokbol a szintetikusat mar honapokkal a teherbeeses elott kerultem, a biologialig aktiv format szedtem akkor is es terhessegek alatt is. Addig volt gondom, amig ezekre nem valtottam.
Szoval kerdezo, neked melyik tipusu genmutaciod van?
A ciklusgondod mastol lehet, inkabb hormonzavar.
A fogamzasgatlo ezt meg nem oldja, csak elfedi szerintem, erdemesebb lenne inkabb utanajarni a valodi problemanak es azt megoldani, hogy ne akkor kelljen emiatt aggodni, amikor mar szeretnetek a gyereket.
Kehet, hogyha most abbahagynad a fogamzasgatlot, akkor a ciklusod ujra ugyanolyan szabalytalan lenne.
Nem tudom pontosan melyik a 2 közül, de az biztos hogy az a fajta, amelyik trombózis kockázatot nem okoz, mert az orvos mondta hogy szedhetem tovább a gyógyszeremet nyugodtan.
Viszont utána olvastam a vetélés dologról, amiatt kérdeztem.
Tudom hogy a fogamzásgátló csak tüneti kezelés de sajnos már nem bírtam ezt a sok tünetet, az orvosok meg arra fogták sokszor hogy csak fiatal vagyok, nem állt be a ciklusom.
De még közel sem vagyok ahhoz hogy babán gondolkodjak, de időben el fogok kezdeni cselekedni :)
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!