Mindenképpen kialakul az AB0 összeférhetetlenség?
0- vagyok 2 lányom 0+ a 3.pedig A+
Mindhárom esetén csak rh ösdzeférhetetlenség van amit anti d -vel korrigáltak.
Én is 0-, párom A+ . Nálam csak az Anti-D-t mutatták ki, de szerencsére nem magas.
Az ABO összeférhetetlenség csak nagyon ritkán alakul ki. Én nem tartok tőle; és szerintem neked sem kell.
Vedd számba az RH összeférhetetlenséget is.
RH- szülőknek csak RH- gyerekük lehet (pozitív nem)
RH+ szülőknek pedig lehet RH- és RH+ gyerekük is.
Utolsó! Pontosítanék:
Két Rh- szülőnek csak rh- gyereke lehet; ilyen esetben kizárt az rh összeférhetetlenség.
Ha nő rh-, a férfi rh+; akkor lehet rh- és rh+ gyerekük is. Ha a baba az apa vércsoportját örökli, és rh+ lesz (75%-os eséllyel); akkor kell számítani az rh összeférhetetlenségre. Rh- babánál megint nincs gond.
Akkor sem léphet fel rh összeférhetetlenség, ha mindkét szülő rh+, ill. ha az apa rh-, de az anya rh+.
Az #1 joggal nem érti a kérdést.
A többi válaszoló pedig az Rh összeférhetetlenségről beszél, miközben a kérdés nem erre vonatkozott.
Hanem ő valamiféle vércsoport összeférhetetlenségről kérdez.
Nem csak Rh incompatibilitás létezik, hanem gyakorlatilag mindenféle vércsoportösszeférhetetlenség.
Viszont az nem okoz gondot, mivel -bár átkerül a magzatba- nem okoz szövődményt.
Születés után alakulhat ki esetleg sárgaság, ezért az ilyen újszülötteket jobban figyelik, de ennyi.
Feleslegesen aggódsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!