Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Mindenképpen kialakul az AB0...

Mindenképpen kialakul az AB0 összeférhetetlenség?

Figyelt kérdés
Párommal tervezzük a családalapítást, és mint olyan, számba veszem az AB0 összeférhetetlenség lehetőségét is. Én ugyan 0+ (nő) vagyok, a párom pedig A+ tehát RH összeférhetetlenségről nem beszélhetünk, viszont, ha a kicsik az A-s vércsoportot öröklik majd, akkor mindenképpen ki fog alakulni az AB0 összeférhetetlenség?
2018. júl. 2. 09:29
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
62%
Nem lesz semmi összeférhetetlenség. Nem is nagyon értem miről írsz.
2018. júl. 2. 09:31
 2/12 A kérdező kommentje:
Bocsánat, de ha nem is érted, akkor miért válaszolsz? :)
2018. júl. 2. 09:35
 3/12 anonim ***** válasza:
72%

0- vagyok 2 lányom 0+ a 3.pedig A+

Mindhárom esetén csak rh ösdzeférhetetlenség van amit anti d -vel korrigáltak.

2018. júl. 2. 10:21
 4/12 anonim ***** válasza:
2. Vagyok: olletve azt kihagytam hogy a 3. Besárgult 2 nappal tovább voltunk bent..azt mondták jo eséllyel a vércsoportok miatt...
2018. júl. 2. 10:27
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Én is 0-, párom A+ . Nálam csak az Anti-D-t mutatták ki, de szerencsére nem magas.

Az ABO összeférhetetlenség csak nagyon ritkán alakul ki. Én nem tartok tőle; és szerintem neked sem kell.

2018. júl. 2. 11:29
 6/12 anonim ***** válasza:

Vedd számba az RH összeférhetetlenséget is.

RH- szülőknek csak RH- gyerekük lehet (pozitív nem)

RH+ szülőknek pedig lehet RH- és RH+ gyerekük is.

2018. júl. 2. 11:58
 7/12 anonim ***** válasza:

Utolsó! Pontosítanék:

Két Rh- szülőnek csak rh- gyereke lehet; ilyen esetben kizárt az rh összeférhetetlenség.

Ha nő rh-, a férfi rh+; akkor lehet rh- és rh+ gyerekük is. Ha a baba az apa vércsoportját örökli, és rh+ lesz (75%-os eséllyel); akkor kell számítani az rh összeférhetetlenségre. Rh- babánál megint nincs gond.

Akkor sem léphet fel rh összeférhetetlenség, ha mindkét szülő rh+, ill. ha az apa rh-, de az anya rh+.

2018. júl. 2. 12:08
 8/12 anonim ***** válasza:
37%
Én 0 rh- vagyok, a férjem A rh+, ahogy mindkét gyerek is. Én kaptam szülés után anti d-t, semmi gond nem volt, még csak sárgák sem lettek.
2018. júl. 2. 12:58
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Az #1 joggal nem érti a kérdést.

A többi válaszoló pedig az Rh összeférhetetlenségről beszél, miközben a kérdés nem erre vonatkozott.

Hanem ő valamiféle vércsoport összeférhetetlenségről kérdez.

2018. júl. 2. 14:02
 10/12 anonim ***** válasza:

Nem csak Rh incompatibilitás létezik, hanem gyakorlatilag mindenféle vércsoportösszeférhetetlenség.

Viszont az nem okoz gondot, mivel -bár átkerül a magzatba- nem okoz szövődményt.

Születés után alakulhat ki esetleg sárgaság, ezért az ilyen újszülötteket jobban figyelik, de ennyi.

Feleslegesen aggódsz.

2018. júl. 2. 16:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!