Ha van tapasztalatod AB0 vércsoport összeférhetetlenséggel kapcsolatban, tudnál segíteni?
Férjem B Rh+, én 0 Rh+ vagyok, első gyermekem B Rh+, testvére szintén, mindketten veszélyesen besárgultak szülés másnapján, el kellett őket vinni tőlem kék fény alá, kissebbiknek vércsere is kellett.
Azt mondták, hogy összeférhetetlen a vércsoportunk, viszont második terhességemnél kérdeztem (6 éve), és azt mondta az orvosom, hogy ezt sajnos nem tudjuk megelőzni, nem úgy, mint az RH- összeférhetetlenségnél.
Most harmadik babámat várom, érdekelne, hogy ha ő is a férjem vércsoportját fogja örökölni, nincs-e erre valami megoldás? 25-én újra megkérdezem az orvosomat is, hátha azóta fejlődött valamit az orvostudomány ezen a téren.
RH összeférhetetlenség van.
És semmi köze a besárguláshoz.
Nagyon sok baba besárgul.
Köszönöm a válaszokat, de a kérdésem azokhoz szólna, akiknek már van tapasztalata ezzel kapcsolatban....
És nem csak úgy a semmiből jött ez a dolog mindkét gyermekemnél, szóval van ilyen, csak kevesen hallottak róla.
Aki nem ért hozzá inkább ne írjon semmit!!!
Van olyan, hogy vércsoport összeférhetetlenség, ez más, mint az RH faktor összeférhetetlensége.
Erről én is csak szülés után a kórházban szembesültem mivel én 0-s vagyok, a lányom pedig B-s lett (de mindkettőnk RH+).
A 2. nap annyira besárgult, hogy el is vitték tőlem egy másik kórházba, 1 hetet ott töltött, gyógyszerezték, csak szoptatni járhattam be hozzá 3 óránként.
Ott magyarázta el nekem a doktornő, hogy sajnos van ilyen is és legrosszabb esetben akár vérátömlesztésre is szüksége lehet, hogy megelőzzük az agykárosodást, de erre végül szerencsére nem került sor.
Most fog születni a 2. babánk, reménykedem benne, hogy ő nem B-s lesz, vagy ha az, akkor nála nem jön elő ilyen durván.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!