Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen vércsoport esetén kell...

Milyen vércsoport esetén kell ellenanyag szuri?

Figyelt kérdés

Vetélés után vagyok, ma voltam orvonál. Nincs benne a kiskönyvembe tehát nemtudni mi a vércsoportom.. holnap megyek vizsgálatra. Nem fejtette ki az orvosom de azt mondta ha minuszos akkor kell a szuri , ha megmaradt volna a terhesseg akkor nem. De veteles utan már kell, mert akkor már védekezni fog ellene a szervezet vagy ilyesmi. Nem értek ehhez . Van itt olyan aki igen?

Köszi!!!!

2017. máj. 17. 17:50
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
38%
Akkor kell az injekció, ha minuszos vagy. Első babánál azért nem kell, mert az anyai meg a baba vére nem érintkezik közvetlenül csak szülésnél. És ha a baba pluszos akkor ezután a tested ellenanyagot kezd termelni és a következő terhességnél ha megint pluszos lenne a baba vetélésed lenne. Gondolom vetélésnél is keveredik a vér, ezért akarja az orvos az injekciót.
2017. máj. 17. 18:09
 2/17 anonim ***** válasza:
24%
Én még bioszon úgy tanultam,hogy ez a B negatívnál van,mivel én is az vagyok így megjegyeztem. Bocsi h ha rosszul tudom... :)
2017. máj. 17. 18:11
 3/17 anonim ***** válasza:
79%
bakker, nem mínuszos, hanem negatív. Rh negatív. Az ABO lényegtelen.
2017. máj. 17. 18:14
 4/17 A kérdező kommentje:

Basszus kedves 3-as soha életemben nem kellett ezzel foglalkoznom.. de te meg biztos orulnek ha én meg pl földrajzból oltanálak le , amihez lehet, h Te nem értesz. Senki sem tökéletes. Te sem vagy az ezt vésd az eszedbe.

Első kettőnek köszönöm a választ. :) holnap kideritjuk, nemtudom ilyenkor mikor van eredmény de nembaj mert ugy tunik ehónapban nem lesz pé vagy csak kesobb. Szval mire eljon az ido kiderül ha úgy van!:) koszi mindenkinek

2017. máj. 17. 18:25
 5/17 anonim ***** válasza:
72%
Általános iskola...
2017. máj. 17. 18:28
 6/17 anonim ***** válasza:

én rh0 negativ vagyok és kiveve az 1 terhességemet leszámitva kaptam a 2. babánál.

Most varon az eredményét köldökvérből vett, hogy kell e kapnon anti d-t.

Ha rh 0 negativ a baba aminek az eselye csekely mert 80 sőt inkább 90%-ban az apai részről lesz eredmény igy nem tartom kizártnak hogy most is kapnom kell majd.☺

2017. máj. 17. 18:35
 7/17 A kérdező kommentje:

Jólvan okoskám. Te sosem tévedtél semmiben és sosem írtál el semmit.. kotekedni en is tudok. Csak okos enged.. szval erezd jol magad.

Utolsi koszonom szepen !:)

2017. máj. 17. 18:54
 8/17 anonim ***** válasza:
67%
Első vagyok, és nem értem miért lettem lepontozva. Gondolom nem a kérdező volt. Komolyan csak azért, mert negatív helyett minuszost írtam? Ez legyen a legnagyobb probléma az életben.
2017. máj. 17. 19:05
 9/17 anonim ***** válasza:
82%

Húú... Itt van egy kis képzavar mindenkinél... Eü. dolgozóként segítek:

Csak az rh(D) faktor számít az inkompatibilitásnál. Ha az negatív, akkor kell Anti-D; már az első babánál is!, ha az ő rh-ja pozitív (ezt megnézik születés után). Ha az első baba rh pozitív, és nem kap az anya Anti-D-t, akkor ellenanyag termelődik, ami a következő babát már veszélyezteti, esetleg lehetetlenné tesz egy következő terhességet.

Ha a baba is rh negatív vércsoportot örökölt, akkor nem kell Anti-D, mert nem kezd a szervezet ellenanyagot termelni.

2017. máj. 17. 22:11
 10/17 anonim ***** válasza:
Családtagomnak első baba szintén negatív, mint az anyuka, második pozitív, nála kellett a szuri.
2017. máj. 17. 23:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!