Milyen vércsoport esetén kell ellenanyag szuri?
Vetélés után vagyok, ma voltam orvonál. Nincs benne a kiskönyvembe tehát nemtudni mi a vércsoportom.. holnap megyek vizsgálatra. Nem fejtette ki az orvosom de azt mondta ha minuszos akkor kell a szuri , ha megmaradt volna a terhesseg akkor nem. De veteles utan már kell, mert akkor már védekezni fog ellene a szervezet vagy ilyesmi. Nem értek ehhez . Van itt olyan aki igen?
Köszi!!!!
Basszus kedves 3-as soha életemben nem kellett ezzel foglalkoznom.. de te meg biztos orulnek ha én meg pl földrajzból oltanálak le , amihez lehet, h Te nem értesz. Senki sem tökéletes. Te sem vagy az ezt vésd az eszedbe.
Első kettőnek köszönöm a választ. :) holnap kideritjuk, nemtudom ilyenkor mikor van eredmény de nembaj mert ugy tunik ehónapban nem lesz pé vagy csak kesobb. Szval mire eljon az ido kiderül ha úgy van!:) koszi mindenkinek
én rh0 negativ vagyok és kiveve az 1 terhességemet leszámitva kaptam a 2. babánál.
Most varon az eredményét köldökvérből vett, hogy kell e kapnon anti d-t.
Ha rh 0 negativ a baba aminek az eselye csekely mert 80 sőt inkább 90%-ban az apai részről lesz eredmény igy nem tartom kizártnak hogy most is kapnom kell majd.☺
Jólvan okoskám. Te sosem tévedtél semmiben és sosem írtál el semmit.. kotekedni en is tudok. Csak okos enged.. szval erezd jol magad.
Utolsi koszonom szepen !:)
Húú... Itt van egy kis képzavar mindenkinél... Eü. dolgozóként segítek:
Csak az rh(D) faktor számít az inkompatibilitásnál. Ha az negatív, akkor kell Anti-D; már az első babánál is!, ha az ő rh-ja pozitív (ezt megnézik születés után). Ha az első baba rh pozitív, és nem kap az anya Anti-D-t, akkor ellenanyag termelődik, ami a következő babát már veszélyezteti, esetleg lehetetlenné tesz egy következő terhességet.
Ha a baba is rh negatív vércsoportot örökölt, akkor nem kell Anti-D, mert nem kezd a szervezet ellenanyagot termelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!