Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen vércsoport esetén kell...

Milyen vércsoport esetén kell ellenanyag szuri?

Figyelt kérdés

Vetélés után vagyok, ma voltam orvonál. Nincs benne a kiskönyvembe tehát nemtudni mi a vércsoportom.. holnap megyek vizsgálatra. Nem fejtette ki az orvosom de azt mondta ha minuszos akkor kell a szuri , ha megmaradt volna a terhesseg akkor nem. De veteles utan már kell, mert akkor már védekezni fog ellene a szervezet vagy ilyesmi. Nem értek ehhez . Van itt olyan aki igen?

Köszi!!!!

2017. máj. 17. 17:50
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

6 os válaszolo vagyok!

Na a 3. babám is pozitiv vércsoportú igy a szervezetem kimutatta az rh rizikófaktort és kaptam anti d-t amit 72 órán belül adnak be.

Ettől már nem lesz gond mondjuk ha akarok még 1 babát mert a szervezetem nem virusként fogja felfogni.☺

2017. máj. 18. 09:56
 12/17 A kérdező kommentje:
9#-es válaszadó nagyon koszonom. Akkor most is kell kapnom ha negatív vagyok? Mert azt mondta az orvosom, ha negatív, akkor menjek vissza és beszélünk!
2017. máj. 18. 10:50
 13/17 A kérdező kommentje:

11# na kozbe , ha elolvastalak volna megkapom a választ. Szóval ha negativ vagyok kapok most veteles utan szurit h megmaradjon az újabb baba. :) érten koszi mindenkinek.

Remelem nem negativ vagyok igyis van eleg macera!

2017. máj. 18. 10:51
 14/17 anonim ***** válasza:

#9-es vagyok. Elsősorban nem rajtad múlik, hogy kapsz-e Anti-D-t, hanem a babán. Ha ő pozitív, akkor kapsz; ha negatív, akkor nem. Az anyai rh- adottság csak alapja, nem oka az Anti-D immunizálásnak.

Vannak azonban kivételes esetek, amikor már a terhesség alatt is kapni kell Anti-D-t megelőző jelleggel úgy, hogy még nem is ismert a baba vércsoportja. Ilyen pl. minden méhen belüli vérzés, (pl. lepény egy része leválik), vagy beavatkozás (pl. amniocentézis). Ilyen esetekben az anyai rh negativitás miatt kötelező a megelőző immunizálás már a terhesség alatt is, mert van esély arra, hogy keveredhet a magzati és anyai vér.

Előfordulhat továbbá, hogy még szülés előtt el kezd termelődni ellenanyag (ezért kötelező minden trimeszterben nézetni), ilyenkor is kell már szülés előtt, és után is az immunizálás.

2017. máj. 18. 18:27
 15/17 anonim ***** válasza:
Annyi lemaradt, hogy vetélés esetén, ha az a 6. hét után következett be, és nem csak üres petezsák volt, akkor mindig kell kapni Anti-D-t, mivel ilyenkor a magzati vércsoportot nem határozzák meg, hanem automatikusan adják, megelőző jelleggel.
2017. máj. 18. 18:32
 16/17 anonim ***** válasza:
Megint lemaradt: ha az anya rh negatív.
2017. máj. 18. 18:54
 17/17 A kérdező kommentje:
Értem rendben , koszonom. Akkor meglátjuk, hogy mi lesz. :)) ment a zold. Nagyon hasznosak es segitokeszek a válaszaid!
2017. máj. 18. 20:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!