Meglévő Rh összeférhetetlenség kezelésére van mód?
Terhesség alatt adják.
Vagy mire gondolsz? Ha valahogy nem vették észre, és nem kezelték, akkor az újszülöttnél milyen károsodások lehetnek, milyen kezelésre lehet szüksége?
Rh ossze ferhetetlenseg a terhesseg elott lehetetlen.:D
Vagy arra gondolsz h parod meg kozted? Mert azt kevered mással.. ha gondolod megírom mivel!
De amugy is figyelik végig az ellenanyagtermelodest,ha van akk adnak szurit ( ez csak rh- esetben fordul elo)
Es ha rh- vagy akkor amugyia tobbszor ellenorzik! Nyugi.
Es HA rh- vagy adnak Anti-D injekciót a fenekedbe szülés után 72 órán belül. Semmi xtra
Én pont benne vagyok ebben a slamasztikában, és eléggé kiokultam már belőle. Tehát:
1. Rh összeférhetetlenség csak akkor van, ha az anya rh-, a baba rh+.
2. Ellenanyag termelés akkor indulhat be, ha a magzat és az anya vére valamilyen okból keveredik. Pl. 6. hét utáni vetélés, amniocentézis, CVS, lepényi eredetű vérzés, hasi trauma, szülés.
3. Ezekben az esetekben Anti-D injekció szükséges 72 órán belül.
4. Ha bármilyen okból megjelenik az ellenanyag a szervezetben, akkor azt eltüntetni nem lehet már. Egyéletre ott marad, és a következő terhességnél megbetegítheti a babát (ÚHB), ami méhen belüli vércserékkel, születés utáni kezelésekkel uralható.
5. Az Anti-D csak megelőzésre jó. A termelődött antitesteket nem tudja semlegesíteni. Így ez egy védőoltás.
6. A terhesség alatt is meg kell kapni az Anti-D-t, amikor az indokolt. A babára nincs semmi káros hatása.
Én most 11 hetesen kaptam Anti-D-t lepényi eredetű vérzés (placenta previa) miatt.
Nekem a 3.nal volt minden letezo dologra pozitiv a szuresem.
A gyerkoc apuka 0+vercsoportjat orokolte.
Igazabol a terhesseg alatt semmi teendo nem volt vele.nalunk megcsak tobbszor sem nezik.
Amikor 36 hetesen vert kellett kapnom,akkor emiatt nagyon sokaig tartott a ver elokeszitese mert mindent ki kellett belole szurni.
En voltam a korhazban a specko veres kismami 🤣
Par het mulva a csaszar elott mikor meglattak a noverkek,mondtak,hogy ooo maga majd utoljara,mert nehez eset😂
Szinten vert kaptam csaszar elotti napon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!