Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Rh összeférhetetlenség?...

Rh összeférhetetlenség? Tapasztalatokra vagyok kíváncsi?

Figyelt kérdés
Az a kérdés foglalkoztat, hogy Rh- nőnél fennál-e az immunizáció veszélye, ha biokémiai terhességen esett át? Azaz keveredhet-e az anya vére az "embrió" vérével? Sok helyen azt olvastam, hogy nem, mivel a biokémiai terhességnél még be sem ágyazódott, tehát nem volt vére. Kérlek, nyugtassatok meg, hogy ez valóban így van!
2017. dec. 27. 13:40
 1/6 anonim ***** válasza:
Tényleg nem kell aggódj. Nekem is volt kémiai terhességem, 3 nap késéssel jött meg, halvány tesztek után. 2 gyerekem lett ezután és semmi gond nem volt. Pozitív amúgy a férjem. Mert ha a férj is negatív, akkor alapból nem lehet rh összeférhetetlenség. Nekem amúgy a gyerekek is rh + lettek.
2017. dec. 27. 13:44
 2/6 A kérdező kommentje:

Jaj de jó, most kicsit megnyugodtam :) Az 1. kisfiam 6 éve született, ő Rh+ lett mint az apukája. A szülés után megkaptam az anti D injekciót. Nekem is 3-4 nap késés utá megjött mint egy sima menstruáció. Ha lennék korán tesztelős, ki sem derült volna, mivel a mensi napján már negatív volt a teszt.

Most várjuk a 2. babánkat :) Remélem, minden rendben lesz!!!

2017. dec. 27. 14:08
 3/6 A kérdező kommentje:
"Ha nem lennék ..." :)
2017. dec. 27. 14:09
 4/6 anonim ***** válasza:

Tényleg így van. Én is rh - vagyok, a párom rh +. Volt 4 kémiai terhességem, aztán egy ikerterhességem, ahol negatív lett az ellenanyag szűrésem, tehát 4x sem okozott semmi gondot. Az ikreinket sajnos elveszítettük a 20. héten, most pedig 10 hetes vagyok.

Az ikrek után kaptam anti-d-t. Fél év múlva visszaellenőriztettem, és akkor sem volt ellenanyag a szervezezemben.

Én úgy tudom, hogy csak a szívhang utáni vetélésnél kell az anti-d; csak akkor lehet gond.

2017. dec. 27. 14:48
 5/6 A kérdező kommentje:

Sajnálom, ami az ikrekkel történt. Kívánom a legjobbakat a leendő babához!

... és köszönöm, lányok, hogy válaszoltatok :)

2017. dec. 27. 16:38
 6/6 anonim ***** válasza:

Nem mert az embrionak nincs vere 5 hetig kb

En 5+4 hetesen veteltem el, akkor se kaptam Anti Dt mert szivhangs sosem volt sajnos. Igy aztan nem kellett

Azota terhes vagyok újra. Semmi bajunk, figyelik , gyakran nezik.:)

28hkm

2017. dec. 27. 18:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!