Sokan vagyunk ezen a fórumon, szeretném magamból kiírni a bánatomat, illetve hátha valaki tud nekem valami okosat tanácsolni.Kislányom 27 hónapos, nagyon szeretnénk már neki kistesót.A leányzó koraszülött volt, hellp szindróma miatt, de ennek ellenére nem adtuk fel a párommal, hogy nagy családunk legyen.Rengeteg orvosi vizsgálaton túl vagyok és az orvos szerint semmi akadálya egy újabb babának.Fél évvel ezelőtt bele is vetettük magunkat a dologba, de sajnos nem jön össze a lurkó.Márciusban volt egy kémiai terhességem, ami nagyon megviselt lelkileg, de összeszedtem magam és próbálkoztunk tovább.Tudom, hogy fél év nem sok idő, valaki éveket vár a babára, de engem mégis megvisel.Ráadásul most is 1 hete késik a menstruációm (tesztek természetesen negatívak) szóval még a szervezetem is szívózik velem, felcsillantja a reményt, hogy hátha baba, aztán jön a rideg valóság a negatív tesztekkel (olyat nem is írjatok légyszi, hogy lehet hogy később fogant, mert párom elutazott, pontosan tudom mikor voltunk együtt, azóta már a teszteknek ki kellene mutatnia) Hogy lehet ezen túl lendülni?Próbálok nem agyalni, rágörcsölni de nem megy...Ha valamit kitűzök célul az életemben, addig megyek míg el nem érem,de a teherbeesés sajnos nem így működik,nem lehet befolyásolni.😢
Arra szerinted mit lehet válaszolni, hogy hogyan lazítson valaki? Van aki egyszerűen nem tud és kész, mehetsz pszichológushoz, aztán vagy segít, vagy nem. Vagy majd az élet megerősít kicsit, ha ennél durvább dolgok is történnek veled, mint egy kémiai terhesség. Bár azért akinek hellp szindromája volt, gondolom kicsit át tudja már értékelni a dolgokat, ott is maradhattatok volna. Ez azért komolyabb dolog, mint hogy fél éve nem leszel terhes.
2018. máj. 5. 09:29
12/24 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó!Azért durvább dolgot légyszi ne kívánj már nekem mint a hellp.Szerintem ez az egyik legalattomosabb, és legéletveszélyesebb betegség ami terhesség alatt előjöhet, kb pár órán múlott hogy életben maradunk vagy sem.Na azt aztán tényleg nehéz volt feldolgozni, ott tényleg depressziós voltam, mert saját magam hibáztattam amiért a testem "kúzdött" a gyermekem ellen, és nem tudtam végigvinni a terhesseget.Most inkább csak csalódott és szomorú vagyok hogy eddig nem jött össze és ezt szerettem volna magamból kiadni.
2018. máj. 5. 09:35
13/24 anonim válasza:
Na dehát nem ezt írtam, hogy ha már ezt túlélted akkor talán nem kellene ennyire kiborulni egy olyan piszlicsáré dolgon, hogy 6 hónap alatt nem esel teherbe. Baromi sok nő évekig se esik teherbe. Menjél nyugodtan az élményfürdöbe, éld az életed! Nem kell ennyire bekattanni a semmin.
2018. máj. 5. 09:46
14/24 anonim válasza:
Van aki évtizedekig küzd hogy egyáltalán egy gyereke legyen. Az ismerősömnek nyolc sikertelen lombikja volt. Nem értem meg ha valaki azon hisztizik hogy hat hónapja nem esik újra teherbe.
2018. máj. 5. 10:17
15/24 anonim válasza:
Ilyenkor azt akarod észrevenni, hogy mindenki terhes, pedig nem így van! Nincs olyan a környezetedben, aki mondjuk 1-3 éve házas és nincs gyereke még? Azt gondolod, lehet nem akarnak még, de mivan ha komoly harc van már mögöttük, hogy végre gyermekük legyen.
Ha van ilyen ember, és estleg vagytok olyan kapcsolatban, akkor beszélgess vele. Sokat fogsz tőle tanulni. Nem csak arról, hogy lelkiekben h. kell ezt megélni.
Amúgy a kislányod azonnal sikerült? Ha nem, mi volt a gond?
2018. máj. 5. 13:06
16/24 anonim válasza:
Félig megértelek, baromi türelmetlen típus vagyok. Első terhességem jött is azonnal, aztán ment sajnos. Mivel utána lett néhány problémám nőgyógyászati szempontból, 5 hónap próbálkozás után fogant a lányom (amint megfejtettük, mi a gond, és megoldottuk, azonnal). Most 3 éves a kislányom, mi is tesót szeretnénk. Az első próbálkozós hónapban elcsúszott egy héttel a ciklusom (foggátló utáni második, ilyenkor ez ugye normális). Azt hittem, baba, aztán negatív lett a teszt, rögtön kiakadtam, hogy mi az, hogy nem sikerült (mint kiderült, jól le is maradtunk az ovuról amúgy). De aztán kicsit elgondolkodtam magamon, pont arra jutottam, amit a többiek mondanak: van egy csodás kislányom, anya lehetek. Máris sokkal jobb helyzetben vagyok, mint az, aki az elsőért küzd. Ha sosem jön össze a kistesó, nekem ő már akkor is itt van. Próbálj ebbe belegondolni. Nekem segített leszállni a témáról.
2018. máj. 5. 14:21
17/24 anonim válasza:
Ugyan ez a a szitu. Csak mi hosszabb ideje próbálkozunk és fiam van. Jelenleg 4 éves 30 hétre született hellp miatt. 1éves volt mikor megcsináltunk mindem vizsgálatot, au orvosom bíztatott. Más fél év után jött az első pozi teszt...nem lett szívhang. Baba azóta sincs. Én most kezdem feladni a nagy család vágyam, vágyunk. Szóval szerintem fél év után ne legyél már depis....
2018. máj. 5. 21:14
18/24 A kérdező kommentje:
Köszönim, hogy írtatok!Nincs olyan házaspár a környezetünkben akik babát szeretnének es nem sikerül nekik.Sőt múltkor az egyik barátnőm azzal "hencegett" (van már 2 gyereke) hogy a férje csak ránéz és mar terhes is lesz...A kislányunk a 2 hónapban fogant, szóval őt ripsz-ropsz összehoztuk ezért is nem értem mi lehet most.Utolsó 2 válaszoló sajnálom az elveszett babákat és kívánok nektek erőrt, kitartást és újabb kisbabát!
2018. máj. 6. 21:01
19/24 anonim válasza:
Sehogy.
7 éve várjuk, hogy megismétlődjön a csoda. Néha már úgy érzem, belefásultam, és képes lennék beletörődni... aztán amikor boldog boldogtalan teherbe esik körülöttem, akkor úgy érzem megint, hogy de nagyon kell, nagyon szeretnék még egyet legalább...
Mondjuk ennyi idő után eljutottam odáig, hogy most már tényleg csak a természetre bízzuk. És ha egygyerekes anyuka maradok, akkor is maradéktalanul boldog leszek azzal az egy csodával, ami jutott.
2018. máj. 7. 09:03
20/24 A kérdező kommentje:
19-es válaszolo nagyon sajnálom!Voltatok orvosnál?Inszemináció,lombik szóba jött nálatok?Vagy teljes mértékben a természetre biztatok?Mi úgy gondoltuk, hogy ha 1 év alatt nem jön össze felkeresünk egy meddőségi klinikát.Az ilyet szekunder meddőségnek nevezik...borzasztó.7 év az rengeteg 😭😭😭
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!