LÁNYOK, inszeminációval tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy ez nem fórum, mégis szeretném, ha sokatok megosztanátok teherbeesési problémáitokat/sikereiket.

Férjem nagyon pozitívan áll a kérdéshez, ha 40 év felett sikerül nekünk, az sem gond, ahogy mondani szokta. Én már betöltöttem a 35-t és egyre jobban aggaszt az a tény, hogy a teherbeesési valószínűség egyre jobban csökken ekkor. Túl vagyunk az első inszemen (sikertelenül), 3 érett petém volt, igaz az orvos leszögezte, így is 8-10% esély van a sikerre. Párommal és velem minden rendben, sőt, Neki 500millió/5ml spermiumszám volt az eredménye, szóval mondhatni kiváló. Nálam tavaly ilyenkor volt a petevezeték átfúvás, sajnos kétoldali összenövésem volt, remélem ez a probléma megszűnt. Most mennék a második inszemre, de képtelen vagyok elfogadni azt a tényt, hogy két egészséges "fiatalnak" miért nem jön össze a baba, miért nem találkoznak azok a sejtek??? Halmozódik inszemnél a siker, ha többször megyünk?

Már több mindent próbáltam, Gyuri bácsi teája, terhességi vitamin, Inofolic stb stb, mégsem sikerül.

Mit próbáljunk még meg???

2018. ápr. 3. 13:17
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk a 3. sikerült. Mindenképp érdemes végigcsinálni az 5-6 inszemet, mert sokkal egyszerűbb eljárás, mint a lombik és nem is vesz sok időt igénybe. Gyakorlatilag havonta mehetsz.
2018. ápr. 3. 17:20
 22/39 A kérdező kommentje:
Köszönöm Neked is! Neked is az a véleményed, hogy halmozódik az esély,minél többször megyek?
2018. ápr. 3. 18:23
 23/39 anonim ***** válasza:
100%

Nem teljesen értem, hogy akkor mi is volt az "átfúvás" eredménye. (Ami amúgy nem átfúvás, hanem egy vizsgálat arra, hogy átjárható-e a petevezetőd vagy sem).

Szóval akkor mit írtak le? Mindkettő átjárható, vagy csak az egyik?

Nyilván több inszemnél magasabb az esélye, valamennyire kumulálódik, de a végtelenségig nincs értelme.

Ha 6, igazoltan ovulációval járó ciklus alatt sem jön létre terhesség, akkor nincs értelme a további küzdelemnek, érdemes lombikra menni, mert csak az idődet húzod.

2018. ápr. 3. 18:48
 24/39 anonim ***** válasza:
100%
Mi is Szegeden voltunk inszemináción, 6-ból egyszer sem sikerült. Most októberben megyünk az első lombikra. Sok sikert nektek, hátha legközelebb összejön!
2018. ápr. 3. 19:01
 25/39 anonim ***** válasza:
78%
Testvérem Németországban él, ott nem is csinálnak inszeminációt, mert “nem éri meg”. Olyan kicsi a sikeressége, hogy ott lombik a kivizsgálások, sikertelen hormonkezelések után már az a következő lépés. Azt javaslom, hogy amint mehettem irány a lombik. Remélem még előbb sikerülni fog! Drukkolok!
2018. ápr. 4. 14:06
 26/39 anonim ***** válasza:
67%

Egyébként az inszemináció tényleg elég kevés esetben hasznos. Egyrészt akkor, ha a méhnyaknyák össztétele olyan, hogy nem engedi át a spermiumokat, másrészt akkor, ha a férfi spermaszáma alacsonyabb és kicsit koncentrálni kell ahhoz, hogy egy adagban megfelelő legyen a spermiumszám.

Az összes többi esetben a gyógyszeres ovulációindukció és aztán az időzített együttlét szerintem pont ugyanolyan, csak kicsit kellemesebb formája a dolognak....

2018. ápr. 4. 19:35
 27/39 anonim ***** válasza:
100%
26-os, hát azért nem teljesen, így legalább azt a 10-15 centit nem kell nekik megtenniük, sokkal többen várakoznak an"kapuban", ráadásul még elő is kezelik valamivel a spermát, nálunk úgy mondták, hogy megtisztítják, bár nem tudom, hogy ez pontosan mit is takar.
2018. ápr. 4. 22:41
 28/39 anonim ***** válasza:
63%
Milyen 10-15 cm? A méhnyak 3-4 cm hosszú. Mint mondtam, ha a spermaképpel van a gond, vagy a méhnyaknyákban van a gond, akkor igen jó eséllyel lesz terhesség az eredménye az inszeminációnak. De egyéb esetben azért nem olyan veszett nagy a hatásfoka. Nem azt mondom, hogy szart sem ér, mert nyilván nem, de más okú meddőség esetén azért jóval kisebb a sikerességi arány.
2018. ápr. 4. 22:52
 29/39 A kérdező kommentje:

Köszi a drukkolást! Igen, valóban "felvitaminozzák" a spermiumokat, jól tudod, szóval nem teljesen így van, hogy szart sem ér... Nem beszélve, hogy pontosan oda lövik fel, ahová kell, de furcsa, hogy még ezek ellenére sem történik megtermékenyítés, csak ilyen kicsi %-ban.

Egyébként tényleg érdekes, hogy a férjem mintáját 8-ra kellett behozni, sőt, még mondták is, ha lehet melegben legyen tartva. De az orvos először az egyik lányt kísérte fel a helyére, a spermákat meg betette a laborba. Rám 2 óra hosszára rá került a sor, addig pihentek a minták....

A spermaszámmal most sem volt gond, az eredménye az előzetes vizsgálatok előtt 500millió/5 milliliter, ebből majdnem 100% élő.

Egyre több ismerősünk járt úgy, hogy csak a 4., és 5. inszem után estek teherbe, talán, mert telinyomták őket hormonokkal? Minden esetre nem vagyok túl boldog, hogy a férjem megint összeszurkál, és nem is túl olcsó.

2018. ápr. 5. 10:55
 30/39 anonim ***** válasza:
69%
25-ös válaszoló vagyok. Köszönöm a lepontozást, tényeket írtam le ha tetszik, ha nem. Ez nem azt jelenti, hogy értelmetlen, de a befektetett energia, pénz nem úgy térül vissza, ahogy azt az ember szeretné.
2018. ápr. 5. 11:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!