Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Megnéznétek az eredményeimet?...

Megnéznétek az eredményeimet? Mit gondoltok?

Figyelt kérdés

Van mar egy gyerkőcöm, hamar teherbe estem vele.Most szeretnénk második babát, és gondoltam elmegyek teljes kivizsgálásra, hogy minden ok.Amit még tudni kell, hogy a vérvételkor beteg voltam, meg voltam fázva, a menstruációm 4. napján voltam és ettem is előtte 😅

Tsh supersensitiv 3,132 uIU/ml

T3 4,74 pmol/l

Thyroxin 15,56 pmol/l

Lh 2,89 U/L

Fsh 9,78 U/L

Prolactin 244 mU/l

Oestradiol 188 pmol/L

17-alfa OH progesteron 0,44 ng/mL

Testosteron kevesebb mint 0,69 nmol/L

Szexhormont kötő fehérje 34,4 nmol/l

Inzulin 21,9 mU/L

DHEA szulfá 4,1 umol/L

Minden eredményem a referenciaertéken belül van, de olvastam, hogy a Tsh nak kicsit alacsonyabbnak kellene lennie.Lehetett magasabb a betegség miatt?Így teherbe eshetek gond nélkül?Dokihoz csütörtökön megyek az eredménnyel.

2018. márc. 5. 14:19
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

És az lemaradt (előző vagyok), hogy a tsh-m mindig 2,5-3 között van, többször is nézettem. Egyéb pajzsmirigy értékeim jók, az endokrinológus elmagyarázta, hogy ha a pajzsmirigy amúgy rendben van, akkor önmagában a 2 feletti tsh nem akadálya a teherbeesésnek, lehet alkati is. Nálunk a család összes nőtagjának 2-3 között szokott lenni, anyukámnak három lánya van, testvéreimnek azonnal összejötten két-két gyereke, és nekem is viszonylag hamar sikerültek a babák.

Szóval, ha egyébként rendben vagy, ezek a hormonértékek egyátalán nem kell, hogy akadályozzák a teherbeesést.

2018. márc. 7. 04:46
 12/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget 10-es válaszoló.Egy kicsit megnyugodtam.Előző terhességem 33. héten fejeződött be hellp szindróma miatt, az is nagyon megviselt lelkileg...ha még most a teherbeesés is olyan nehéz, és kusza lesz nem is tudom mi lesz velem.
2018. márc. 7. 07:51
 13/16 anonim ***** válasza:
4-es vagyok,abszolút laikusként 8 év várakozás után írtam le a véleményemet.Nem szerettelek volna megijjeszteni,nincs is miért mert abszolút nem rossz az eredményed,de nem is a legjobb,nekem is ilyen volt az első vizsgálati eredményem nagyjából,és amit nekem mondtak azt tolmácsoltam feléd,a jó hírem az hogy az FSH lejjebb vihető,méghozzá nekem azóta 5 és 6 között mozog,terhesség előkészítő vitaminokat szedtem és 3 hónap után rendbe lett.Trimesztert szedtem amúgy.Nekem azt mondták hogy a tesztoszteron az kevés de nem vészes még.
2018. márc. 7. 12:45
 14/16 A kérdező kommentje:
Sziasztok!Voltam ma a nőgyógyásznál és azt mondta rendben vannak az értékeim, nincs teendő.Ma még levették a 21. napi vizsgálathoz a vért de ott csak progeszteront fognak vizsgálni.Elég nagy szaktekintélyű a doki, főorvos a kórházban.Mégis motoszkál a fejemben, hogy el kellene mennem endokrinológus-nőgyógyászhoz megmutatni az eredményeimet.Mit gondoltok?A családom azt mondja, hogy tiszta dili vagyok, ha a doki az mondta, hogy jó akkor minek stresszelek rá...Bízom a dokimban mégis motoszkál a dolog a fejemben.
2018. márc. 8. 14:46
 15/16 anonim ***** válasza:
Én biztos elmennék egy másik dokihoz. Általában a sima szülész nőgyógyásznak mindegy,hogy Neked 5 év alatt vagy félév alatt sikerül a baba. Nekem is azt mondták, hogy minden ok..3 évet vártunk a kistesóra..aki amúgy miután végre kaptam egy gyógyszert, a szedés alatti első ciklusban összejött. Szóval javaslom az endokrinológust.
2018. márc. 8. 22:37
 16/16 anonim ***** válasza:
10-11-es válaszoló vagyok. Én bíznék a dokimban, de attól bajod nem lesz, ha beszélsz egy endokrinológussal. Legalább megnyugszol.
2018. márc. 9. 01:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!