Megnéznétek az eredményeimet? Mit gondoltok?
Van mar egy gyerkőcöm, hamar teherbe estem vele.Most szeretnénk második babát, és gondoltam elmegyek teljes kivizsgálásra, hogy minden ok.Amit még tudni kell, hogy a vérvételkor beteg voltam, meg voltam fázva, a menstruációm 4. napján voltam és ettem is előtte 😅
Tsh supersensitiv 3,132 uIU/ml
T3 4,74 pmol/l
Thyroxin 15,56 pmol/l
Lh 2,89 U/L
Fsh 9,78 U/L
Prolactin 244 mU/l
Oestradiol 188 pmol/L
17-alfa OH progesteron 0,44 ng/mL
Testosteron kevesebb mint 0,69 nmol/L
Szexhormont kötő fehérje 34,4 nmol/l
Inzulin 21,9 mU/L
DHEA szulfá 4,1 umol/L
Minden eredményem a referenciaertéken belül van, de olvastam, hogy a Tsh nak kicsit alacsonyabbnak kellene lennie.Lehetett magasabb a betegség miatt?Így teherbe eshetek gond nélkül?Dokihoz csütörtökön megyek az eredménnyel.
És az lemaradt (előző vagyok), hogy a tsh-m mindig 2,5-3 között van, többször is nézettem. Egyéb pajzsmirigy értékeim jók, az endokrinológus elmagyarázta, hogy ha a pajzsmirigy amúgy rendben van, akkor önmagában a 2 feletti tsh nem akadálya a teherbeesésnek, lehet alkati is. Nálunk a család összes nőtagjának 2-3 között szokott lenni, anyukámnak három lánya van, testvéreimnek azonnal összejötten két-két gyereke, és nekem is viszonylag hamar sikerültek a babák.
Szóval, ha egyébként rendben vagy, ezek a hormonértékek egyátalán nem kell, hogy akadályozzák a teherbeesést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!