Megnéznétek a hormon eredményeimet?
Jók ezek az eredmények? A ciklus 5. napján vették a vért.
TSH:1.55
FSH:6
LH:5.5
Prolaktin:280
A prolactint a ciklus 21-24 napján kellett volna venni, most kellett volna venni tesztoszteront is.
Tsh-d magas, 1 körül, de inkább alatt kéne lennie, Letrox leviszi.
Prolactin is magas kicsit, arra meg fél bormocriptint kéne szedni szerintem.
A TSH nem feltétlenül magas, 1,5-ig jó, az a kis különbség még belefér. Van, akinél még 2 is jónak számít. De a TSH önmagában még nem bír valódi diagnosztikai értékkel, kell mellé T3 és T4, fontos volna nézni az ösztadiolt, tesztoszteront, kortizolt is. Bár utóbbi kettő annyira nem fontos, mert az LH/FSH jó, akkor nem mindig nézik ezeket, csak PCO gyanú esetén.
A prolaktin emelkedettségre adnak gyógyszert, de ha véletlenül a tüszőrepedés utáni 7. napon vett vérből az ösztradiol és progeszteron szintek nem megfelelőek, a barátcserje segíthet, nekem pl. bejött. :-)
akkor magas a prolaktinom,az lehet a baj?Mennyinek kéne lennie? A referencia tartományban benne van.
1 éve próbálkozunk.
A tsh-ról tudok,arra szedek is gyógyszert,úgy ennyi.
A TSH nekem nem tűnik annyira magasnak. Nekem decemberben 1,7 volt, januárban terhes lettem.
A prolaktinnál nem tudom mi a mértékegység, de nekem 315 volt, 498-ig jó. Mindkettőre azt mondta a doki,hogy jó.
Ja és hogy a prolaktint mindegy mikor nézik. Nekem legalább is ezt mondta.
A többihez sajnos nem értek.
A ténylegesen jó prolaktin szint a referenciatartomány kb 2/3-ánál jó, ha babát szeretnél.
A TSH egy dolog, hogy most pont jó, valójában az anti TPO-t is csökkenti. A gyógyszert jól be kell állítani, néha picit emelni kell rajta, máskor elég egy kevéske is.
Kedves utolsó válaszoló, ha csak az anti TG-d magas, arra garantáltan jó, ha teljesen gluténmentesen étkezel, visszaáll a megfelelő szintre. Nekem az anti TG több, mint 100x-osa volt a felső határnak és már tartósan határon belül van a gluténmentességre, sőt, én paleolit étrenden voltam, most már csak gluténmentesen. A Letrox jó gyógyszer, de lassan kell felépíteni és eleinte gyakran ellenőriztetni, hogy jó-e a gyógyszer mennyisége, ha már igen, nem esik ilyen nagyot az érték TSH-ban. Endokrinológussal konzultálj inkább, ők ehhez jobban értenek, mint a nőgyógyászok. :-)
köszönöm.
A referencia tartomány a prolaktinra: 102-496
Akkor a 2/3 szint stimmel.Akkor most magas a prolaktinom ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!