Megnéznétek az eredményeimet?
Ma lettek meg a 3. napi és 21. napi vérvétel eredményeim. Szerdán megyek az endokrinológus dokimhoz vissza az eredménnyel, de már izgulok mit fog mondani. Aki esetleg tapasztalt ebben a témában segíthetne, olyan nehéz várnom szerdáig....:) köszönöm
3. napi vérvétel eredmények: -glükóz 0':5,5
-glükóz 60':7,6
-glükóz120':5,8
-TSH:3,360
-fT4:14,5
-Anti-TPO:<10,0
-FSH:5,2
-LH:3,1
-Progreszteron:<0,64
-ösztadiol:134
-testosteron:<0,69
-Prolactin:358
-SHBG:20,90
-DHEA-sulfát:4,02
-Inzulin 0':10,70
-Inzulin 60':90,90
-Inzulin 120':47,80
21. napi Progresteron vérvétel: <0,64
Ezek az eredményeim. Szerintetek?
Amit én belőle látok:
-A TSH-d kicsit magas, nekem ugyanilyen értékre már gyógyszert adtak (2 alatt, 1 körül az ideális)
- A cukor jó, viszont az inzulinod nagyon magas, szerintem diétára fognak fogni inzulinrezisztencia gyanúval...
- A prolaktin is kicsit talán magas, de ha nincs tüneted (emlőfájdalom/váladékozás), akkor nem fognak vele foglalkozni
-A 21. napi progeszteron viszont nagyon kevés, biztos, hogy nem volt peteérésed :(
Szia én csak az enyémből indulok ki hogy a TSH tényleg 1 és kettő között kell legyen,azaz ideális a normális terhességhez az orvosok szerint.
Az inzulin én úgy tudom a 120perces nem lehet az éhgyomri 5szöröse így a tiéd jó,nekem 254 volt..:((
Sajna azt nem tudom hogy DHEA vagy az SHBG a szexhormonkötő fehérje nekem az alacsony így hiába 0,65 hasolnó értékü az enyém is a tiédhez a tesztoszteron az orvos azt mondta mind aktív és ez a nem jó.
A 21napi progi meg azt mutatja tényleg nem volt peteérésed:((
Köszi csajok, valami hasonlót gondolok Én is. Utána néztem és sajnos nyilván valóvá vált a számomra, hogy nincs peteérésem és ezt sajna a hőmérőzés is igazolja. Sőt 2 hónapja 3 hétig barnáztam és a nőgyógyász sárgatest hormon elégtelenséget állapított meg. Norcolutot kellett szednem. Majd várnom egy természetes ciklust, hogy lehessen menni erre a vérvételre. Már másfél éve próbálkozunk a párommal sikertelenül.:( Volt már 3 hónap, amikor clostylbegitet is szedtem és nézték UH-val a peteérésemet, akkor jól reagált a szervezetem, még sem lett belőle baba. :(
Az első válaszolótól kérdezném, hogy miért találtad magasnak a 120' Inzulin szintemet? Mindenhol kerestem, hogy mi lenne a jó érték, de sehol nem találtam erre vonatkozóan adatot.
Azt mondjátok ezeken a problémákon kívül(ami persze nem kevés), a többi értékem jó? Milyen gyógyszert fognak majd felírni? A diéta nagyon szigorú? Beállhatnak ezek az értékek, lehet természetes peteérésem, ezek után majd? Mi van akkor, ha állapotos leszek, a sárgatesthormon meg kevés? arra is van valami ami segít megtartani a terhességet?
Első válaszoló vagyok. Azért mondtam, hogy az inzulinod sok, mert nekem is hasonló eredményeim voltak, amire diétáznom kell. Az éhgyomri 7-ig lenne jó, a 120' terhelt pedig igaz, hogy elvileg 4*-ese lehet az éhgyomrinak, de gyakorlatilag sok orvos már 30 fölött inzulinrezisztenciásnak mondja az embert... A diéta nekem nem túl szigorú (mert még enyhe az IR és vékony vagyok), 220g szénhidrátot ehetek egy nap (átlag cukorbeteg 160g-mos diétán van). A fehér kenyeret lecseréltem tönkölyre, a cukrot pedig minimalizálom (és az is csak finomítatlan nádcukor), és így nem nehéz tartani a diétát :)
TSH-ra gyógyszer: mivel magas ez az értéked, azt jelenti, hogy magától nem termel elég hormont a pajzsmirigyed, ezért plusz stimuláció kell neki. A gyógyszer gyakorlatilag pajzsmirigyhormon (ugyanaz, amit neked kevésbé termel), így a szervezet azt hiszi, ő termelte meg, tehát nem kell extra stimulálás, magyarul a TSH lecsökken!
Köszi, sokat segítettél nekem a válaszaiddal. :)
Nekem sajna van túlsúlyom, ezért félek a diétától. De ha ez az ára valahogy meg kell oldanom, már nagyon szeretnék babát. :) Szerdán irány a doki és utána már okosabb leszek, majd leírom mit mondott. :)
Az inzulineredményeid alapján inzulinrezisztenciád van. Az inzulin 0 perces 5 alatt az igazi. (végül is ha belegondolsz, amikor nincs mit lebontani, mert nem ettél, minek kellene az inzulin?) Szóval a 10,70 magas. A 60. perces az éhgyomri max 5-szöröse lehet, tehát 25, a 120 perces pedig az éhgyomri 3-4-szerese. Ha ehhez hasonlítod az eredményeidet, akkor bizony nem jók. A cukorértékeid jók, de az inzulinszintekből látszik, hogy csak a megnövekedett inzulintermelés hatására. Erre valószínűleg a hármas kezelést kell alkalmaznod: gyógyszer (metformin), diéta(160g CH), és mozgás. Ha túlsúlyos vagy, ezek majd segítenek a fogyásban, és a hormonok rendbetételében.
Kérdezted, hogy mennyi idő. Ez általában mindenkinek más, de fél év valószínűleg kell, hogy javuljon a helyzet. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy közben nem eshetsz teherbe. A THS-d is magas, jó lenne levinni 1 és 2 közé, közelebb az 1-hez. És valószínűleg majd progeszteron pótlás kell, ha összejön a baba, bár még az is rendeződhet.
Fel a fejjel, nem megoldhatatlan a helyzeted, de tenned kell érte. (Nekem ennél rosszabb eredményeim voltak, mégis van 2 egészséges gyerekem.)
Nagyon szépen köszönöm. :)
Igyekezni fogok, hogy minden rendben legyen és lehessen végre babánk. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!