12 hetes genetikai eredményeimet megnéznétek? Ti mennétek lepényboholy mintavételre? Köszi!
CRL - 70.3 mm
BDP - 24.1 mm
NT - 3.2 mm
NB - látható
Terhességi kor: 13+1 (UH alapján), naptár szerint 12+5
Free B HCG: 1.54 MOM (50IU/L)
Papp-A: 0.94 MOM (4.700 IU/L)
Életkori kockázat: 1:891
Számított kockézat: 1.266
Szűrés eredménye: Negatív
Pro:
A boholy mintavételt a magasabb kockázat miatt javasolták.
A tarkóredő 3.2 mm.
Kontra:
A tarkóredőt nehéz volt lemérnie a doktornőnek, mert a baba úgy feküdt.
2.5 évet vártunk erre a babára, és nem merünk kockáztatni, mert a boholy mintavételnél 1% a vetélési kockázat.
Járt valaki hasonlóképpen? Hasonló értékekkel egészséges lett a babája?
Nem akarjuk elveszíteni, kezdünk úgy lenni vele, akármilyen is, a mi babánk, akire évek óta vártunk.
30 éves km
Csak egy kerdest tennek fel Neked, nem valaszadas celjabol, csak azert, hogy gondolkodj el rajta, es ezzel meg is valaszolod a sajat kerdesed nagyjabol:
Valtoztatna valamit, a boholyvizsgalat eredmenye? Maskepp ereznel a 2,5 eve vart gyerekre ha kiderulne valami?(ami nem 100% tovabbra sem)...
amit irsz, azt hiszem a valasz NEM a kerdesre...
9 hos fiu+8 hetes Zigi anyukaja
A számított arány 1:266.
Kedves Második: én inkább attól félek, hogy egészséges és amiatt veszítjük el, mert ebben biztosak akarunk lenni. Aztán ki tudja, teherbe esek e újra, ha baj lesz.
Nehéz nyilatkozni arról, mit tennénk, ha kiderülne, hogy Downos. Nem hiányzott most ez a dilemma egy cseppet sem.
Aztán lehet, hogy feleslegesen parázunk.
Kedves Harmadik: az Istenhegyin voltunk. Nem tudom, attól létezik e jobb hely, amely hamar fogadna.
Ráadásul Uh alapján már elhagytam a 13 hetet, ameddig a redő mérhető. Szóval ez a +2 tized akár ennek is betudható.
Én is elmennék máshová..így is tettem, sztk-s uh-n rossz eredmény jött ki. Akkor mentem tovább a Rózsakert Medical Centerbe, Dr. Elekes Tibor genetikus nőgyógyászhoz, kiterjesztett kombinált vizsgálatra. Ez egy 1 órás uh, ugyanúgy vérvétel, mgé aznap megvolt az eredmény, viszont csak a 13 hét végéig lehet megcsinálni. Kiderült, hogy minden ok! Ez mondjuk 30.000, de nekem többet is megért, hogy megtudjuk minden rendben.
A másik, amit még lehet a boholy mintavétel helyett, szintén ugyanitt lehetőség van úgynevezett Prenatest-re. Ezt nem ismerem, csak innen, az oldalról tudok róla, a videók között van róla infó, nézd meg...
Árat sem tudok, biztos nem olcsó, de teljesen veszélytelen a babára nézve...érdeklődj utána, ennyit megér...
Ilyenkor azt kell mérlegelned, hogy ha esetleg beteg a baba, akkor megtartod-e. Ha mindenképp megtartod, akkor ne menj mvíz vételre. Ha nem tartanád meg, akkor menj el.
Én mennék-e?
Igen, elmennék. Egy Downos babát megtartanák, de pl. egy patau-szindrómásat nem, mert sz élettel összeegyeztethetetlen.
A Prenatest nem rossz, de egyelőre gyerekcipőben jár, így nagyon drága, 295 ezrest találtam. Azért köszi a tippet.
A másik klinika is kb ekkora nyaki redőt látna, ha mennénk, pláne hogy akkor is eltelik még x nap.
Biztosabbat a mintavétel adna, és azt meg tudnánk fizetni, de nem merjük kockáztatni az életét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!