Ha a ciklusaim rendszeresen 28 naposak, akkor az azt jelenti, hogy nekem valószínűleg nincs hormonproblémám? Átnéznétek az eredményeimet?
Több, mint egy éve hiába próbálkozunk.
Minden vizsgálaton túl vagyunk, minden rendben.
Most egy kicsit kételkedem a hormonjaimban, mert ugye a nőgyógyász mégsem endokrinológus, de őszerinte jók, picit magas az FSH, de az nem olyan nagy baj.
Ciklus első fele:
TSH 2,020 mIU/L
LH 7,52 U/L
FSH 11,76 U/L
Prolaktin 181,1 mIU/L
Ösztradiol 342,7 pmol/L
Progeszteron 2,9 nmol/L
Tesztoszteron 1,5 nmol/L
Ciklus második fele:
LH 1,93 U/L
FSH 3,94 U/L
Ösztradiol 682,2 pmol/L
Progeszteron 46,0 nmol/L
Szép, 28 napos ciklusaim voltak, megis a meddőségi kivizsgáláson kiderült a pcos (persze az inzulinrezisztencia), pm alulmukodes. Semmi tünetem nem volt (meg?) egyebkent. Nodoki szerint minden oké volt, csak hat nem jött az a baba.
Endokrinologus kellene, a nőgyógyászoknak nem ez a szakterülete.
Nekem sincs PCOS-m, nekem is most volt a laparoszkópiás átjárhatósági vizsgálatom, előtte a férjem is volt orvosnál. Minden rendben. Időrendben ezek előtt volt a hormonvizsgálat, amire rábólintott a nőgyógyász a magasabb FSH-val együtt.
A peteérésemet pedig szintén néztük UH-val, és volt, és amúgy minden hónapban érzem is.
Szívesen elmegyek endokrinológushoz a magánrendelőjébe, de a magánlabor költségeket nem tudom állni. Az több százezer lenne.
Kedves utolsó, neked ez hogy volt, kit kerestél fel?
Elfogadnak leletet máshonnan?
Köszi kedves utolsó, de biztos nem vagyok okosabb nálad, mert már Te is a megfelelő kezekben vagy. Írtam neked.
Én is bízom a nőgyógyászomban, de most válaszút elé kerültem. Most lett meg az utolsó vizsgálat, az átjárhatósági, ami szintén jó lett. Ő azt mondta, hogy tartsunk három hónap szünetet, aztán lombik. De én úgy érzem, hogy a hormonokkal van a baj. Nem hiszem, hogy az iszonyú bonyodalmas és költséges lombik lenne számunkra a jó megoldás, hanem inkább egy endokrinológus.
Mi 1,5 éve próbálkozunk sikertelenül!Én 37.,a párom 36.éves!
Tehát eléggé ketyeg a biológiai óra!
Túl vagyunk a hormonvizsgálaton,az átjárhatóságin,a spermavizsgálaton!Elvileg rendbe minden!
Petefészek ciszta miatt megműtöttek sikeresen!
Sajnos barnázok menses előtt,eddig mindig úgy jött meg,hogy a ciklus 24-25 napján barnáztam,a 26.ik napon megjött!Most úgy jött meg,hogy a 22.-ik naptól barnáztam,vérezgettem és a 27.-ik napon talán megjön rendesen!
Én sose "barnázok". 28. napra megjön rendesen.
Nem vagyok egy hormonszakértő, de az a barnázgatás vmi hormon gondra utal. Neked is endokrinológus kellene, kedves 9. Az egy olyan különleges, bonyolult terület! Ebbe fogok beleőrülni. Eddig tök nyugodt voltam, de ezektől a hormonoktól kivagyok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!