Van mar egy gyerkőcöm, hamar teherbe estem vele.Most szeretnénk második babát, és gondoltam elmegyek teljes kivizsgálásra, hogy minden ok.Amit még tudni kell, hogy a vérvételkor beteg voltam, meg voltam fázva, a menstruációm 4. napján voltam és ettem is előtte 😅
Tsh supersensitiv 3,132 uIU/ml
T3 4,74 pmol/l
Thyroxin 15,56 pmol/l
Lh 2,89 U/L
Fsh 9,78 U/L
Prolactin 244 mU/l
Oestradiol 188 pmol/L
17-alfa OH progesteron 0,44 ng/mL
Testosteron kevesebb mint 0,69 nmol/L
Szexhormont kötő fehérje 34,4 nmol/l
Inzulin 21,9 mU/L
DHEA szulfá 4,1 umol/L
Minden eredményem a referenciaertéken belül van, de olvastam, hogy a Tsh nak kicsit alacsonyabbnak kellene lennie.Lehetett magasabb a betegség miatt?Így teherbe eshetek gond nélkül?Dokihoz csütörtökön megyek az eredménnyel.
Még semmit, mint korábban irtam is, csütörtökön megyek a nőgyógyászhoz.Tegnap csak az eredményt kaptam meg a laborban.
2018. márc. 6. 10:47
4/16 anonim válasza:
A TSH kicsit magas,de az a cikluson belül változhat,egy eredmény nem mérvadó,az LH-FSH arány sem annyira jó,de ha fordítva lenne LH magasabb FSH alacsonyabb az vészesebb,a tesztoszteronod túl alacsony.A megfázás,evés nem befolyásoló tényező.Az inzulin érték szerintem így nem mérvadó,azt viszont éhgyomorra 3 vagy 5 pontos terheléssel csinálják.
2018. márc. 6. 14:05
5/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm utolsó válaszoló, bár én teljesen ellentétes infókat találtam mint amiket te írtál.Google a barátom volt és ott olvasgattam, nőknél a testosteron szintnek 0.0 és 2.6 között kell hogy legyen, az Lh-t elosztva az Fsh-val ha 2-nél többet kap az ember az utalhat PCOS-ra vagy IR-re....ez alapján nekem talán jó.Esetleg saját tapasztalat vagy egészségügyi vonalon mozogsz?Megköszönöm ha válaszolsz 😊
2018. márc. 6. 16:16
6/16 anonim válasza:
Én csak laikus vagyok..de màr jó pár éve beleástam magam a hormonális témába..nekem eddig a dokik azt mondták, h a TSH 1-2 között kell legyen a babához. Az FSH -d elég magas sajnos..találsz a neten róla táblázatot. Azt is jelezheti, hogy kimerülőben a petefészek..de azt mindenképpen, h nehezebb teherbeesni a hozzáértők szerint. A prolaktin jó..200 körüli eredmény kell a babához. A többihez sajnos nem értek. Sok sikert!!
2018. márc. 6. 21:49
7/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen utolsó válaszoló!Tudom írtad, hogy laikus vagy (de mégis olvasott a témában) akkor is magasnak számít az fsh ha a referenciaértéken belül van?Azt olvastam, hogy 12-ig jó az fsh.Igen sajnos a tsh-t én is olvastam, hogy a legjobb 1 és 2 között.
Itt tudod megnézni. Úgy hallottam, hogy 10 felett lombik van..de lehet, hogy ez szóbeszéd. De az is lehet, hog lejjebb viszik a TSH-t és javul az eredményed. Utolsó voltam.
2018. márc. 6. 23:19
9/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ!Úgy látszik ahány írás, annyi referenciaérték...valahol még 14-et is olvastam.Na most már teljes para míg a a dokival nem tudok beszélni.😣😣😣
2018. márc. 6. 23:23
10/16 anonim válasza:
Nekem az fsh és az lh ugyanígy volt, mint neked. A nőgyógyászom azt mondta, abszolút megfelelő. Azóta a második babámat várom, a kisfiam az ötödik, most a kislányom pedig a harmadik próbálkozós hónapban jött össze. 37 éves voltam a kisfiam születésekor amúgy, és 39 leszek, mire érkezik a kislányom. Nekem annó azt mondta a nőgyógyászom, a legfontosabb egy jó adag ösztradiol, illetve természetesen az is, hogy a többi hormon se essen határértéken kívülre, de ga nincs egyéb panasz vagy betegség, az ösztradiol a lényeg (és persze a ciklus második felében a progeszteron, hogy meg is maradjon a terhesség).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!