Mi lehet a probléma? Képet linkeltem.
Sziasztok. Egy ismerősöm babát szetetne már a párjával viszont eddig még nem sikerült össze hozni. Vajon mi lehet a probléma? Esetleg felmerül a PCO vagy a PCOS lehetősége? Volt vérvételen. A nőgyógyásza azt mondta, hogy az agya nincs összhangban a méhével. A leletet linkelem. Kérlek ha van valami ötlet esetleg tapasztalat, osszátok meg velünk. Köszi szépen!
Aha, ismerős lelete MIÉRT NÁLAD van, és MIÉRT teszed ki nyilvánosan a netre?
Én lennék az ismerősöd, máris perelnélek.
Hány kiló, milyen BMI-je?
Nekem 3 gyerekem van, mindet terveztük, kb. elsőre sikerült (2 héten belül mindegyikkel várandós voltam), de a környezetemben sokan küzdöttek a teherbeeséssel.
Olyan környezetben éltünk (hatalmas társasház, több száz lakó, 20+ kisgyerekes családdal), ahol volt alkalmunk játszóterezés alkalmával több anyukával beszélgetni, a következő okokat mondták el - mind más-más:
1.) Első gyerkőc után nem akart összejönni a második. A szülés utáni látványos elhízást követően az anyuka csak nagy nehezen, orvosváltás után (mert a korábbi nem akarta beküldeni) kapott beutalót PCOS vizsgálatra.
(Gyanúja sajnos beigazolódott...)
Komoly diétás étrend után egy évvel újból terhes lett, rá másfél évvel ismét :)
A spec. étrendet továbbra is folytatja.
2.) Az első baba után másodikat szerettek volna, ő is elég jó súlyban volt, tehát kivizsgálás nem ártott volna, de ő azt mondta, h. a "Jóisten majd ad újabb babát, ha úgy látja jónak." Azóta sincs nekik, életmód- és étrend-változtatásra még véletlenül sem gondolt.
3.) Anyuka 45 kg-ot alulról súrolja, szorongás, depresszió, étkezési nehézségek (kb. fél alma után: "úgy tele vagyok"). Azt mondta a nőgyógyász, h. ha meg is termékenyül, akkor is nagy valószínűleg elvetél, mert a szervezete éhezik, nem tudja biztosítani a magzat tápanyagellátását... (Az első babájuk lombik volt - a másodikat végül adoptálták.)
4.) Hihetetlenül sportos házaspár, mégsem jön össze a baba. Kivizsgálás mindkettőnél, kiderült, h. a srácnak az ondójában 0, azaz nulla a spermium. Ők gyerektelen pár maradnak...
Rengeteg minden lehet a háttérben, orvosnak kell látnia a párt (benneteket), a leletet. Az egészséges életmódra, megfelelő tápanyag-bevitelre, vitamin-, ill. nyomelempótlásra, mozgásra oda kell figyelni már a babatervezés előtti hónapokban (pl. folsavat a farkastorok, nyúlszáj, nyitott gerinc elkerülése érdekében érdemes szedni)
Szia!
D vitamin alacsony.
TSH magas.
Anti test is magas.
Pajzsmirigy betegség
Nincs peteérés valszeg.
köszönöm a válaszokat!
jövőhéten megy vissza a nőgyógyászhoz, remélem normálisan átnézi a leletet és elküldi oda ahova kell. mindenesetre megemlítem neki az inzulinrezisztencia vizsgálatot, illetve megkérdezem hogy a dokija endokrinológus is e.
Kedves Utolsó válaszoló!
Gondolod hogy esetleg csak pajzsmirigy probléma van a háttérben, vagy inkább Pcos?
nekem is volt gond a pajzsmirigyemmel, miután elkezdtem szedni a gyógyszert rá egy hónapra már a pocakomban volt a babó. remélem nála is 'csak' ez lesz a probléma.
Köszönjük szépen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!