5,3 TSH, normál T3, T4 szint, mennyire probléma?
Figyelt kérdés
Családalapítás előtt állunk, ezért kértem a háziorvosomtól beutalót egy laborvizsgálatra. Mivel az utóbbi időben nagyon hullik a hajam, fáradékony vagyok, és 31 évesen is pattanásokkal küzdök, pm vizsgálatot is kért, és ezek lettek az értékek. Ez a tsh szint okozhat ilyen tüneteket? Mert a t3 és t4 szint határértéken belül van. Illetve most olvastam utána, hogy teherbeesésnél is problémát okozhat. Csütörtökön megyek vissza a háziorvoshoz, mire számíthatok? Nőgyógyásznál voltam korábban, mindent rendben talált, bár női hormonsor vizsgálatot nem kért.2017. okt. 22. 22:51
1/12 anonim válasza:
Teherbeeséshez magas, 1-2 lenne a legjobb, de nekem 3,8-cal sikerült teherbeesni, talán ez a felső határérték, a tiédet lejjebb kellene vinni gyógyszerrel, de ez egy kicsi alulmüködés, nem okoz tüneteket.
2/12 anonim válasza:
Mindenképpen kell pajzsmirigy hormonpótlás, én babához már 2,5-re kaptam. De gyorsan leviszi! 😊
3/12 anonim válasza:
5,8 az NAGYON sok meg akkoris ha nem akarnátok babát. 4 a max ami elfogadható
Babához minimum 2,5 de inkabb 2 alá kell vinni
4/12 VeDi84 válasza:
2,54-re már gyógyszert kaptam. 5 év próbálkozás után sikerült a baba 0,8-as TSH-val.
6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! És háziorvos írhat fel gyógyszert, vagy elküld további vizsgálatokra? Érdemes lenne női hormonsort is kérnem? Mert egy év alatt híztam 10 kg-t, pedig ugyanúgy étkezem és sportolok, mint azelőtt, nem eszem többet, nem nassolok. És a ciklusom is egyre rendszertelenebb, 30-32 nap volt régen, az elmúlt évben meg 34-40 napos lett, néha 40+ napra is elhúzódik.
2017. okt. 23. 15:42
7/12 anonim válasza:
Haziorvos es endokrinologus irhat fel. De ha babásodni akarsz nem bíznám magam senkire csak endokrinológusra..
8/12 anonim válasza:
Utolsóval értek egyet! Ha gyermeket akarsz endokrinológust keress fel, mert ők nem csak tüneteket kezelnek, hanem feltárják az okokat is. Magas tsh és teherbeesés nem szerencsés párosítás sajnos.
9/12 A kérdező kommentje:
Ma reggel elmentem a háziorvoshoz, azt mondta, hogy nagyon magas ez a tsh, 2 alatt kéne lennie. Írt fel l-thyroxint (felet kell szednem) és beutalt pajzsmirigy ultrahangra. Kért még terheléses cukorvizsgálatot, mert aggasztja az éhgyomri 5.9-es glukoz szintem. :(
2017. okt. 25. 09:36
10/12 anonim válasza:
Na ez igy egesz jo kezdetnek de majd nezz el egy endodokihoz :) drukkolok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!