Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » 5,3 TSH, normál T3, T4 szint,...

5,3 TSH, normál T3, T4 szint, mennyire probléma?

Figyelt kérdés
Családalapítás előtt állunk, ezért kértem a háziorvosomtól beutalót egy laborvizsgálatra. Mivel az utóbbi időben nagyon hullik a hajam, fáradékony vagyok, és 31 évesen is pattanásokkal küzdök, pm vizsgálatot is kért, és ezek lettek az értékek. Ez a tsh szint okozhat ilyen tüneteket? Mert a t3 és t4 szint határértéken belül van. Illetve most olvastam utána, hogy teherbeesésnél is problémát okozhat. Csütörtökön megyek vissza a háziorvoshoz, mire számíthatok? Nőgyógyásznál voltam korábban, mindent rendben talált, bár női hormonsor vizsgálatot nem kért.
2017. okt. 22. 22:51
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Mindenképp, csak megvárom az eredményeket, hogy megtudjam mutatni, meg hogy mit mond a háziorvos is. :) Köszönöm!
2017. okt. 25. 09:59
 12/12 A kérdező kommentje:

Ha valaki esetleg erre járna, a héten voltam endokrinológusnál, csinált uh-t is, az alapján azt mondta, hogy szinte biztos, hogy hashimoto-m van, ezt majd a labor is igazolni fogja. A hajhullásra, aknékra és szőrösödésre meg azt mondta, hogy pcos. Meglepett ezzel, mert rendszeres ciklusom van (30-32 naposak - a pm gyógyszer óta újra a régi), van peteérésem, és nincsenek cisztáim (se gyöngysorszerű, se semmilyen), a nőgyógyász korábban kizárta a pco-t, szerinte minden rendben van.

Az endo doki szerint, ha beállt, 2.5 alatt van a TSH, akkor lehet próbálkozni, addig viszont ne. A pcos-ra azt mondta, ha sikerül ezt a 10-12 kg súlyfelesleget leadnom, akkor megszűnnek az egyéb panaszaim is. Szerencsére a pm gyógyszer szedése óta működik a diétám is, már nem csak stagnálok, hanem fogyok is.

Kicsit elszontyolodtam az eredmények miatt, meg hogy még várnunk kell, de bízom benne, hogy hamarosan próbálkozhatunk a babával, már nagyon vágyunk rá.

2017. dec. 9. 20:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!