Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » SOS kérdés, mik tartoznak a...

SOS kérdés, mik tartoznak a 7. és a 14. napi hormonsorhoz?

Figyelt kérdés

Próbálok utánajárni a hormonproblémámnak, és vérvizsgálatra akarok jelentkezni, de ahol foglalnék időpontot, ott csak panelenként vannak, hogy mire néznek, és nem csomagban, én pedig nem tudom, hogy melyikhez milyen hormon vizsgálata tartozik.

A másik, amit találtam, az meg nem 7. és 14. napit néz, hanem először 2-5. nap közöttit, aztán 20-22. nap közöttit. Ez is helyesen tájékoztat arról, hogy hol van eltolódás?

2017. júl. 24. 13:01
 1/9 anonim ***** válasza:
ilyen nincs is. 3. napi és 21. napi van, de ha rövidebb vagy hosszabb a ciklusod, akkor az orvos mondja meg, hogy hanyadik napon (ahogyan azt is, mit kell megnézetni). Viszont tuti nem ennyi van közte, mert az egyik ciklus legelején van, a másik meg ovu utáni héten.
2017. júl. 24. 13:33
 2/9 anonim ***** válasza:

2-5 és 20-22 napik vannak tudtommal. Ciklus elején és ovu után, ciklushossztól függ mikor kell menned.

Nekem most kell majd mennem

3. napi

Glükóz, inzulin, ösztradiol, progeszteron, tsh, fsh, lh, prolaktin (ennyire emlékszem fejből ami tuti)

21 napi

Progeszteron és prolaktin

Nekem ezeket írta ki a doki!

2017. júl. 24. 14:15
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, akkor lemondom, mert a recepciós semmit nem tudott ezekről mondani, és próbálok a másikhoz időpontot kérni.
2017. júl. 24. 14:25
 4/9 anonim ***** válasza:

De ezt saját magad intézed vagy hogy? Orvos nem mondta, mikor kell menned?

Ha ez magánakció, akkor jó lenne tudni, hogy hány napos a ciklusod, és mikor van ovud.

Mert egészen más érték kell hogy legyen pl a progi ovu idején, után 1-2 nappal és ovu után egy héttel.

Hány napos a ciklusod, mikor szokott ovud lenni?

( van ismerősöm, akinek rendre 14 nap helyett 10-11 nap telik el ovu és mensi között, valószínűleg enhezen repednek a tüszői, és kevés a progija, még nem tudja, miért.

2017. júl. 24. 14:47
 5/9 A kérdező kommentje:
Ez magánakció, nincs pénzem orvosra, még a vérvételre is alig fogom összekaparni, beutalót pedig nem adtak, mert nem vettek komolyan, még csak meg sem akartak vizsgálni.
2017. júl. 24. 15:43
 6/9 anonim ***** válasza:

De ha nincs pénzed orvosra, hogy van pénzed magán vérvételre?

Egyébként meg menj el a nőgyógyászkoz, mondd meg, hogy nem jön a baba, mondd, hogy már több, mint egy éve, és ez lesz az első, hogy csináltat hormonsort.

Meg hogy érted, hogy nem vesznek komolyan? ha csak 1-2 hónap telt el, nyilván nem kell vérvétel, ha meg már több, akkor nem jó orvosnál csengettél, mert nekem pl már fél év után megnézték a hormonsort.

De elkezdhetsz hőmérőzni, az ingyen van, és abból kiderül rengeteg minden. Pl volt-e ovud, és mikor, van-e gond a progeszteronnal, van-e pajzsmiriggyel gond, stb.

[link]

2017. júl. 24. 15:47
 7/9 A kérdező kommentje:
Egy elhalt terhesség után egy évig nem sikerült teherbe esnem, elmentem nőgyógyászhoz, aki még ultrahangot sem volt hajlandó csinálni, miután elmondtam a tüneteim (minden jelen van, ami PCOS-nél, csak cisztát nem tudok ugye magamról megállapítani), és még külön kérésemre sem adott endokrinológiára beutalót. Ráadásul olvasom, hogy milyen irdatlan a finanszírozottra a várólista, ezért mennék magánhoz, de vagy kifizetek egy konzultációt, amivel nem jutok előrébb, vagy enélkül kérem a vérvizsgálatokat.
2017. júl. 24. 17:10
 8/9 anonim ***** válasza:

hát szerintem keress sütgősenmásik orvos, nem ez a hülye doki az egyetlen nőgyógyász a világon.

Inkább jelentkezz be egy nőgyógyászhoz, aki lelkiismeretes, és normális.

2017. júl. 24. 17:26
 9/9 anonim ***** válasza:

Hát ez egy hülye nőgyógyász!

Én januárban voltam sztkban egy nőgyógyász-endokrinológusnál mert abbahagytam a gyógyszert.

Mondta ha nem rendeződik a ciklusom fél év alatt menjek vissza.

Nem lett szabályos a ciklusom, plusz más probléma miatt most kaptunk zöld utat próbálkozni.

Visszamentem, adott hormonsorra beutalót, felírta milyen vitaminokat szedjek, megnézte a hőgörbéim és egy uht is csinált, mert pont ovuláció után voltam és megnézte tényleg volt e.

Ezt mind tb alapon! Szóval keress egy jobb orvost mindenképp!

2017. júl. 24. 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!