Nekünk a baráti körünkben volt ilyen, a baba egészségesen megszületett, neki azóta nincs semmi baja. Az anyukája viszont akkoriban halt meg, mikor járni tanult a kisfia...
2017. márc. 22. 23:17
2/14 anonim válasza:
A rákra való hajlamot természetesen örökölheti-bár inkább nagyszülő-unoka vonalon működik ez.Hogy a terhesség alatt lehet-e baja: Lehet,mert olyankor 1 test van és ahogy a szervek áttétesek lehetnek,úgy a magzat is áttétes lehet.Sajnos ez egy nagyon szerencsétlen állapot.Főleg az anyára nézve.Milyen rákról van szó?
(Nem vagyok orvos)
2017. márc. 22. 23:59
3/14 anonim válasza:
Ezerféle rák van, különböző agresszivitási fokozattal, típussal. Konkrétan melyikről van szó?
2017. márc. 23. 07:48
4/14 anonim válasza:
Én úgy tudom, a terhesség alatt növekedést serkentő hormonok növekedésre serkentik a daganatot is, ezért nagyobb a rizikó.
2017. márc. 23. 08:45
5/14 anonim válasza:
Kizárólag a méhnyakrák az, ami közvetlenül veszélyes a babára nézve, de az is csak hüvelyi szülés során fertőzi meg, ami akár végzetes is lehet a babára.
2017. márc. 23. 10:09
6/14 anonim válasza:
Mit csinál?
2017. márc. 23. 10:26
7/14 anonim válasza:
6.: Egy ismerősöm méhnyakrákkal szülte meg a babáját és pár hetesen belehalt a baba. (Az ismerősöm viszont felépült belőle, de soha többé nem vállalt gyereket.)
2017. márc. 23. 10:39
8/14 anonim válasza:
Nekem ez új, hogy a rák fertőző... Hüvelyi szülés esetén is max. a HPV-t lehet elkapni szerintem, amitől tényleg meghalhat a baba, csak azt nem értem, akkor miért nem császározták az anyukát...
Szóval nem, a baba nem "kapja el" és nem örökli a rákot (esetleg a hajlamot), viszont jó eséllyel árva lesz. :(
2017. márc. 23. 11:08
9/14 anonim válasza:
És amit még nem értek, hogy az első 12 hétben van méhnyakrákszűrés... Azzal kezdi a nőgyógyász... Fél év alatt meg nem igazán tud kialakulni, mert sokáig csak rákmegelőző állapot van... Szóval hogy lehet méhnyakrákkal szülni?
8.
2017. márc. 23. 11:10
10/14 anonim válasza:
9-es: gondolom úgy hogy a koraterhességi citológián derül csak ki a rák.És ezért nem szoktak abortuszt végezni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!