Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Cickafark/málnalevél/palástfű...

Cickafark/málnalevél/palástfű tea okozhat alacsony hőt?

Figyelt kérdés

Férjemmel kisbabát szeretnénk, és 6 hónapja kezdtem el vezetni a hőgöbét.

Az első 4 hónapban lehetett látni a hőmérséklet csökkenést az ovuláció idejében, és utána a hőmérséklet emelkedést a luteális fáziban.

Azonban több hónap sikertelen próbálkozás után úgy döntöttem, hogy elkezdek cickafark+málnalevél teát inni a ciklus első felében (1 csészével), és palástfű teát a másodikban (2 csészével).

Viszont amióta elkezdtem inni ezeket a teákat, ez már a második hónap, hogy teszttel és nyákkal vizsgált ovuláció után nem megy fel a hőm.

A ciklus első felében a hőm 36,2 és 36,5 között mozog, és a teák fogyasztása előtt az ovuláció után 36,7 és 37,0 közé emelkedett.

Most a ciklus első fele ugyanaz, viszont a feltételezett ovuláció után csak 36,5-36,6-ig "emelkedik" a hőm.

Mi lehet a baj? Lehet, hogy valamelyik tea okozza? Ha igen, melyik?

Ilyen hónapban ne is számítsak babára, ugye?

Ui.: Annyit már biztosan tudok, hogy a cickafark és málnalevél teát elhagyom. A palástfű marad.

Viszont hátha valaki tudja az alacsony hőm okát, hiszen feltehetőleg nem alacsony progeszteron szint, mert 4 hónapig minden rendben volt...

2017. márc. 16. 09:55
 1/6 anonim ***** válasza:
Maga a tea biztosan nincs befolyással a hőre. Ellenben ha megkavartad velük a hormonháztartásodat, elmaradhatott az ovuláció, ha nem megy fel a hő, 99,9%, hogy nem volt repedés. :( A cikckafark tea hajlamosít cisztásodásra, szóval lehet, hogy az eddigi meglévő ovudat elrontotta a tea. :( Ha van magától ovuláció, kár hormonrendszerre ható teákkal próbálkozni, ha nincs, akkor meg nem segítenek semmi, ez a személyes tapasztalatom. Egyetértek azzal, hogy a málnalevelet meg a cickát hagyd a fenébe, de én a palástfűvel is ezt tenném. Nekem az sem segített az alacsony progeszteronomon, ugyanúgy pecsételtem a nemvárt előtt, mintha nem ittam volna. Neked ráadásul nem is volt ilyen gondod, szóval nekem az a véleményem, hogy az összes teát hagyd a fenébe.
2017. márc. 16. 10:05
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszi a gyors választ!

Igen, valószínűleg igazad van...

Meggyőződésem volt, hogy a beágyazódással van a baj, és ezért akartam teával segíteni egy kicsit a dolgot.

De így vissazgondolva, erre a palástfű is bőven elég lett volna.

Még meggondolom, hogy azt is elhagyjam-e. Mindenesetre jól kiszúrtam magammal :(

2017. márc. 16. 10:16
 3/6 A kérdező kommentje:

Amúgy érdekes dolog ez, hogy a cickafarkot meg málnalevelet is a peteérés segítésére javasolják, és pont ezek miatt nincs peteérésem...

Meg volt a 2 tanuló hónap. Remélem hamar rendbejön az ovum.

2017. márc. 16. 10:18
 4/6 anonim ***** válasza:
Hát figyu, ne bánkódj emiatt, én is ebben a cipőben járok. Az ember kipróbál minden szert/szart, amiről azt hiszi, hogy segíthet. Én is próbálkoztam a teákkal, barátcserje kapszulával, Inofoliccal, vitaminokkal... Egyedül a vitamin az amúgy, amit tényleg érdemes szedni (folsav, D, E). Végül Clostyval + vitaminokkal értünk el sikert. :)
2017. márc. 16. 10:22
 5/6 anonim ***** válasza:
A kettőt nem egyszerre kell inni, hanem vagy malnat vagy cicákat. Nekem a cickafark teatol sosem volt peteeresem, emiatt csak a malnat iszom (nekem segített). Azt viszont több helyen is írjak, hogy aki hajlamos petefészek cisztara, annak a cicka nem ajánlott. Baratnomnek viszont a málna nem vált be, mert 2 hetente vérzett tőle.
2017. márc. 16. 10:37
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy megosztottátok velem a tapasztalaitokat :)

Egy kicsit most letörtem, hogy elszúrtam 2 hónapot, de lesz ez még így se!

2017. márc. 16. 11:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!