Ha azelőtt esek teherbe mielőtt elkezdem szedni a fogamzásgátlót, akkor megjönne a menstruációm?
Figyelt kérdés
2016. szept. 26. 09:58
1/4 Vilcsianyuja válasza:
A fogamzásgátlót jó esetben menstruáció alatt kell elkezdeni szedni, tehát ha így kezdted el szedni, akkor eleve volt menstruációd. Ha egészségügyi vagy egyéb okokból nem menstruáció alatt kezdted el szedni a bogyót, akkor már nem fogsz menstruálni, csak a gyógyszermentes hétben kell megjönnie a megvonásos vérzésnek. Ha nem jön meg a megvonásos, az semmiképp sem jó, akkor érdemes elvégezni egy terhességi tesztet, és ha negatív, akkor is el kell menni nőgyógyászhoz, mert akkor lehet, hogy nem megfelelő számodra az adott fogamzásgátló.
2/4 anonim válasza:
Nem valószínű. Ritka, hogy vki menstruációszerűen vérezzen terhesen.
De azt ugye tudod, hogy ha legelőször szeded a tablettat, akkor a menstruáció alatt (!) kell elkezdened!
3/4 A kérdező kommentje:
Tudom hogy úgy kell de ha mondjuk az előtt 1 héttel esek teherbe hogy meg kéne jönnie akkor még megjön nem? Vagy nemtudom de olvastam valahol olyat hogy a menstruáció kimaradásakor már 4 hetes terhességről beszélünk és én ezt így értelmeztem, lehet rosszul, nemtudom
2016. szept. 26. 11:55
4/4 anonim válasza:
Ez úgy képzeld el, hogy egy nagykönyvi ciklus 28 napos.
Tegyük fel, hogy szep. 1-jén megjön a menstruáció. Szept. 14-e körül van a peteérés. Ha akkor a petesejt megtermékenyül és beágyazódik, létrejön a terhesség, akkor szept. 28-án már nem fog megjönni a menstruáció. Így szept. 28-án már 4 hetes terhességről beszélünk, mivel a terhességet mindig az előző menses 1. napjától számítják. Az embrió ekkor pedig 2 hetes. Neked szept. 28-tól kellene elkezdened a fogamzásgátlót, amikor megjön. De mivel nem jön meg, így nem fog elkezdeni.
Remélem, érthető, ahogy leírtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!