Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ha fogamzásgátlót szedek és...

Ha fogamzásgátlót szedek és terhes lennék meg lenne mellette a menstruációm ugyanyúgy?

Figyelt kérdés
2015. jan. 24. 12:02
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
valószínűleg igen, mert a fogamzágátló alatt nem menstruáció van, hanem menstruáció szerű vérzés...ugyanis a peteérést gátolja a fogamzásgátló.szóval továbbra is okozná.
2015. jan. 24. 12:04
 2/5 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy igen, lehet, hogy nem. Nekem nem jött meg a szünetben, de van, akinek megjön. Rendesen kell szedni és akkor nem merül fel, ha meg felmerül a lehetősége, a teszt ezt is ugyanúgy kimutatja, mint ha nem szednél gyógyszert.
2015. jan. 24. 12:14
 3/5 anonim ***** válasza:
A 2-es nem az igazat mondja, mert én rendesen szedtem mindenr figyeltem mégis terhes lettem mellette. Nem jött meg a megvonásos vérzés.
2015. jan. 24. 12:23
 4/5 anonim ***** válasza:
Igen megjönne. Van egy barátnőm aki fogamzásgátló mellett terhes és simán menstruált még hónapokig. Csak aztán elment az orvoshoz,hogy nagyon fáj a dereka napok óta és ott derült ki,hogy terhes.
2015. jan. 24. 12:24
 5/5 anonim ***** válasza:

Normális esetben terhesség alatt nem jön meg a vérzés, se akkor, ha az ember tablettát szed, se akkor, ha nem.

Igaz, hogy a tabletta megvonásos vérzést okoz, a progeszteronszint lecsökkenése okozza a vérzést. Viszont terhesség alatt a sárgatest megmarad, és nagy mennyiségben termel progeszteront. Hiába vonod meg a tablettát, a szervezetedben attól még termelődik, így a szintje nem csökken le olyan mértékben, hogy ez vérzést okozzon.

Mindezek ellenére tabletta nélküli terhességnél is, meg tabletta szedése esetén is előfordulhat olyan, hogy menstruációra emlékeztető vérezgetés jelentkezik. Ez általában gyengébb, rövidebb a szokásosnál. De ez a ritkább verzió.

Összességében ha normálisan, minden nap beszeded, nem volt olyan tényező, ami csökkenthette volna a hatását, és a megvonásos vérzésed rendben jelentkezik, nem változik jelentősen a mennyisége, akkor nem kell a terhesség miatt aggódni.

Ha elmarad a vérzés, vagy sokkal enyhébb a szokásosnál, akkor a következő levél elkezdése előtt indokolt egy terhességi teszt elvégzése.

2015. jan. 24. 12:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!