Lombikosoknál miért csak később mutatja a teszt a babát?

Figyelt kérdés
Ha a leszívást vesszük ovunak, és mondjuk összehasonlítjuk a spontán terhességgel, akkor egy spontán terhesség esetén már 9-10 nappal ovu után ki szokta mutatni a teszt. Míg a lombik eseteben a beultetestol számítva 9-10 nap... Vagy tévedek? Mi erről a véleményetek?

2016. szept. 18. 14:49
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
86%

??? Nekem mind a haromszor kellett spontan terhessegnel 15-17nap ovutol szamitva.amikrol mindig megvoltam bizonyosodva.

14nap a beagyazodas, 9-10.dpon messze nem mutatja ki altalaban a terhessegI teszt a babat, mert akkor mèg lètre sem jött.

Egyebkent a lombikhoz nem èrtek sajnos, remèlem jon valaki , aki tud majd segiteni!!:)

2016. szept. 18. 14:56
 2/15 anonim ***** válasza:
91%
Tévedsz. Eleve abban, hogy természetes fogantatasnál 9-10 nappal mutatja a teszt. Még a 10-es se mindig.
2016. szept. 18. 14:57
 3/15 A kérdező kommentje:
Nem tévedek, sokszor látjuk itt is gyakorin, hogy 9. 10. dpon már halvány pozijuk van. Extra halvány, de látszódik. Erős csík persze ilyenkor még nincs... Vagy akkor azt még ne vegyük pozi tesztnek?
2016. szept. 18. 15:05
 4/15 A kérdező kommentje:
Amúgy köszönöm a válaszokat! :)
2016. szept. 18. 15:07
 5/15 anonim ***** válasza:
63%

A hcg spontán terhességnél már akkor elkezd termelődni, amikor megtermékenyül a petesejt.

Mivel lombiknál ez testen kívül történik, így ezt a szervezet nem érzékeli, csak akkor, amikor elkezd beágyazódni. Így a hcg termelődése 2 nappal később kezdődik, így ennyivel később lesz olyan koncentrációjú, amikor kimutatható.

2016. szept. 18. 15:26
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez így nem igaz. Igaz spontán terhességem sosem volt, de lombikos 3-szor.

Első alkalommal 5 napos embriókat kaptam vissza, az 5. napon teszteltem beültetés után, tehát a leszívás (ami ugye az ovulációnak felel meg) utáni 10. nap, és alig láthatóan, de 2 csíkos lett a teszt, 1 babát mutatott.

Következő alkalommal ugyanígy 5 napos embriókkal az 5. napon halványan 2 csíkos lett.

Harmadszor 3 napos embriókat kaptam vissza, a 7. napon teszteltem először, és jól látható 2 csíkos lett. Mint utólag kiderült a 2 beültetett embrióból mindkettő megtapadt, ikreink lettek.

Tehát mindháromszor a leszívás (=ovu) utáni 10. napon már pozitív volt a teszt, ettől korábbi napon sosem teszteltem, de szerintem az ikreket kimutatta volna már előző nap is.

Az, hogy kinél mikor lesz 2 csíkos a teszt, teljesen egyénfüggő, és ugye a vizelet koncentrációja és a teszt érzékenysége is fontos.

Mondjuk én mindig 25-ös érzékenységű tesztet használtam, és ugyebár van ettől érzékenyebb is.

2016. szept. 18. 15:50
 7/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! 5-ös válaszoló, teljesen logikusnak tűnik, amit írsz, én is erre gondoltam, és látod, mégis már lombik esetén is ilyen hamar kimutatható. 6-os, köszönöm a választ, és gratulálok a babákhoz!
2016. szept. 18. 17:14
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
#7: 5-ös vagyok, rosszul fogalmaztam. A hcg a beágyazódás kezdetekor kezd termelődni normál terhességnél is. Csak ekkor előbb kezdődik kb. 2 nappal. De a lényeg ugyanaz. :)
2016. szept. 18. 17:28
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem tudom , nekem inszemkor 12dpon még negatív volt a teszt és 14 dpon lett először halvány pozi...most lombikon vagyok túl 6.nap és negatív a teszt de sokan mondják hogy hamar teszteltem..és ha azt nézem hogy 11 dpon lennék ha inszem lett volna akkor még mindig negativ lenne és leghamarabb 9.ik napon kapnék pozitív tesztet..
2016. szept. 18. 17:59
 10/15 A kérdező kommentje:
Én ma 13. dpon vagyok, beültetés utan 9. napon, es 4 napja halvanyodik a tesztem, de remélem csak a tüszőrepesztő szuri ürül, és azt mutatja. Azert még reménykedem, hogy pozi lesz még....
2016. szept. 18. 18:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!