Lombikosoknál miért csak később mutatja a teszt a babát?
??? Nekem mind a haromszor kellett spontan terhessegnel 15-17nap ovutol szamitva.amikrol mindig megvoltam bizonyosodva.
14nap a beagyazodas, 9-10.dpon messze nem mutatja ki altalaban a terhessegI teszt a babat, mert akkor mèg lètre sem jött.
Egyebkent a lombikhoz nem èrtek sajnos, remèlem jon valaki , aki tud majd segiteni!!:)
A hcg spontán terhességnél már akkor elkezd termelődni, amikor megtermékenyül a petesejt.
Mivel lombiknál ez testen kívül történik, így ezt a szervezet nem érzékeli, csak akkor, amikor elkezd beágyazódni. Így a hcg termelődése 2 nappal később kezdődik, így ennyivel később lesz olyan koncentrációjú, amikor kimutatható.
Szerintem ez így nem igaz. Igaz spontán terhességem sosem volt, de lombikos 3-szor.
Első alkalommal 5 napos embriókat kaptam vissza, az 5. napon teszteltem beültetés után, tehát a leszívás (ami ugye az ovulációnak felel meg) utáni 10. nap, és alig láthatóan, de 2 csíkos lett a teszt, 1 babát mutatott.
Következő alkalommal ugyanígy 5 napos embriókkal az 5. napon halványan 2 csíkos lett.
Harmadszor 3 napos embriókat kaptam vissza, a 7. napon teszteltem először, és jól látható 2 csíkos lett. Mint utólag kiderült a 2 beültetett embrióból mindkettő megtapadt, ikreink lettek.
Tehát mindháromszor a leszívás (=ovu) utáni 10. napon már pozitív volt a teszt, ettől korábbi napon sosem teszteltem, de szerintem az ikreket kimutatta volna már előző nap is.
Az, hogy kinél mikor lesz 2 csíkos a teszt, teljesen egyénfüggő, és ugye a vizelet koncentrációja és a teszt érzékenysége is fontos.
Mondjuk én mindig 25-ös érzékenységű tesztet használtam, és ugyebár van ettől érzékenyebb is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!