Hormon vizsgálat eredményei melyik jó melyik rossz?
Megyek orvoshoz de vissza van még egy vérvétel.
TSH ultrasenzitív : 2.590 uU/ml (0.270-4.200)
FSH : 3.6 mU/ml
LH : 14.6 mU/ml
PROLAKTIN : 699.7 mU/ml (102.0-496.0)
ÖSZTRADIOL : 562.8 pmol/l
PROGESZTERON : 26.0 nmol/l
TESZTOSZTERON : 1.5 nmol/l (0.2-1.7)
SHBG : 37.3 nmol/l
Zárójelbe irtam azokat amikhez irtak érték határt. De igazából akkor a többi teljesen mindegy vagy mért nincs határ? Ha valaki vmit tudna nekem mondani azt megköszönnén. És ez a közép időnél volt
#16, szerintem te is elsiklottál felette, hogy kb. 21. napi vérvétel. A luteális fázisban az LH nem tudom, hogy mennyinek kell, hogy legyen, de csak magasabbnak kell lennie, mint ciklus elején.
A TSH-ra szerintem csak endokrinológus írhat fel gyógyszert, pajzsmirigyhormon-pótlást. Ez tudja lejjebb vinni. Már írták itt az L-Thyroxint, és van még asszem a Letrox, ezek közül valamelyiket fogod kapni, ha szükséges. De a TSH-t tutira nézni fogják a pénteki vérvételnél is, kíváncsi vagyok, akkor mennyi lesz.
Ha egy kicsit utána szeretnél nézni, felkészülten orvoshoz menni, olvass utána az agyalapi mirigy és a pajzsmirigy működésének, az általuk termelt hormonoknak. Meg persze olvashatsz kifejezetten a női ciklusban ható hormonokról is. Ja, és ami miatt nincs mindenhol referenciatartomány feltüntetve: azért, mert ezeknek a hormonoknak a szintje olyan mértékben változik a női cikluson belül, hogy teljesen más a referenciatartomány a különböző időpontokban. Lehet, hogy egyes laborok, ha a vizsgálatkérőre ráírják, hogy hányadik napi, akkor odaírnák a referenciát, de ha ilyet nem tud a programjuk, akkor ezeket az értékeket az orvos értékeli ki személyre szabottan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!