Hormon vizsgálat eredményei melyik jó melyik rossz?
Megyek orvoshoz de vissza van még egy vérvétel.
TSH ultrasenzitív : 2.590 uU/ml (0.270-4.200)
FSH : 3.6 mU/ml
LH : 14.6 mU/ml
PROLAKTIN : 699.7 mU/ml (102.0-496.0)
ÖSZTRADIOL : 562.8 pmol/l
PROGESZTERON : 26.0 nmol/l
TESZTOSZTERON : 1.5 nmol/l (0.2-1.7)
SHBG : 37.3 nmol/l
Zárójelbe irtam azokat amikhez irtak érték határt. De igazából akkor a többi teljesen mindegy vagy mért nincs határ? Ha valaki vmit tudna nekem mondani azt megköszönnén. És ez a közép időnél volt
ja,azt nem néztem!a ciklus 3-5. napján kell ezt csináltatni.
akkor kell 1-1 arányban lennie.
a többi szakaszban nem tudom,mert soha nem csináltatták,nem szokták.
itt van egy grafikon,az alapján kb 1-1-hez megy a két hormon a tüszőrepedésig.
ismételtesd meg ezt a vérvételt a ciklus 4-5. napján!
ha akkor is ilyen az arány,akkor menj endokrinológushoz,a nőgyógyászok ehhez nem értenek!
Szia!
Az én TSH-m 2,54 volt márciusban. 50mg L-Thyroxint szedek rá, mert magas!!!! Bár az is igaz, hogy mi májusban lomikoztunk. Érdekes, amit az egyik korábbi válaszoló ír, hogy 4,4-ig normális. Két külön szakember (Kaális orvos és endokrinológus) is felírta az értékemre a gyógyszert....
mert óriási szakértő,azért osztja az észt.
aztán ha másnak meg nem jön össze a gyerek,mert ő hamisan megnyugtatta,akkor így járt.
A prolaktinod is nagyon magas! A TSH valóban normál érték, de jobb, ha 1 körül van, én ugyanilyen értékre kaptam most gyógyszert.
FSH-LH arány valóban nem jó, nagyon magas az LH....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!