Lehetek kismama valaha? Bővebben lent.
Szia!
Terheléses cukor+inzlin vizsgálatot nem kért a magán doki? És egyéb hormonokat nem nézett? Ezeket mindenképp szükséges lenne megcsináltatni. Ha kiderül, hogy IR-ed van, és ha azt kezelik, nagy valószínűséggel a PCO is elmúlik.
Ha ezek helyrejönnek (és tételezzük fel, hogy nincs más probléma), nagy eséllyel a gólya is meglátogat! :-)
20 éves vagy, az nagyon fiatal és manapság már teherbeesés terén nagyon sok mindenre van megoldás. Keress jó nőgyógyászt, ha kell endokrinológust is. Itt nagyon dicsérték a Mensmentis nevű központot, most én is hozzájuk szeretnék fordulni, igaz más gonddal.
Az egyik barátnőm (pcos) úgy lett terhes, hogy a nődokija szerint egyáltalán nem volt peteérése, ezt vizsgálatokkal igazolta, néhány havonta menstruált csak, tulajdonképpen azért nem védekezett, mert semmi esélye nem volt, hogy így teherbe essen, néhány hónap alatt máris terhes lett. Ne stresszelj, össze fog jönni a gyerek, csak igyekezz a lehető legjobb orvosokat megtalálni.
2# vagyok, valamiért elküldte, szóval folytatom. Ahogy az első mondja, ez endokrin probléma, amihez a nőgyógyászok nem értenek, ők meg tudják hozni a vérzést, meg gyógyszerrel megpróbálnak peteérést kierőszakolni a szervezetedtől az alapprobléma megoldása nélkül. Ha jól értem, három teljes ciklusra magadra hagyott a három doboz Clostyval. Mert a Clostyak kellett volna peteérést csinálni, aztán ha nincs baba akkor menzesz, majd jön a második doboz Closty és így tovább. Néha azért nem ártana UH-n ránézni, nem mindenkinek reped meg magától a tüsző, cisztává válhat, lehet, hogy emiatt is nem jött meg neked az első doboz Closty után.
Szóval keress egy endokrinológus, aki rendesen kivizsgál. Valószínű diétáznod kell, metformint szednek és mozogni se ártana. Akkor javulna az inzulinérzékenységed, ami így látatlanban nagy valószínűleg minden baj forrása.
Én is PCO-s, IR-es vagyok, ráadásul pajzsmirigy alulműködéssel, szedek metformint, öt hónapos múlt a kisfiam, persze, hogy lehetsz te is kismama, csak indulj el a gyógyulás útján!
1. Jobban foglalkozz ezzel mindig menj vissza az orvoshoz.
2. De! Lehetsz kismama ha mar most elkezdik kezelni, gyogyszeres kezeles mellett teherbe eshetsz.
Ket baratnom is PCOS,egyikuk 19hetes terhes, masikuk szult januarban!:)
3. Aviva tornaztak a baratnoim talan segithet nekedis. Hormnotorna
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!