Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » PCO és IR? Mire számíthatok...

PCO és IR? Mire számíthatok az orvosnál?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A napokban derült ki,hogy nagy valószínűséggel PCO-m és IR-em van,de még az endokrinológusomnál nem jártam.Jövőhónapban kell mennem és szeretném tudni mire számíthatok.

1 hete voltam hasi és nyaki uh-n ahol mind a kettő petefészkembe cisztákat találtak.2 nagyobbat és sok picikét.Az egyik nagyobbnak a hátsó részében még valami mást is talált a doktorúr...

3.napi hormoneredményeim ezek lettek:

TSH 1,76 mIU/L

Prolaktin 506 mIU/L (ez is magas,de sokkal alacsonyabb mint előtte volt)

Tesztoszteron 1,57 nmol/L

SHGB 68,1 nmol/L

Dehidroepiandroszteron-szulfát 8,95 umol/l

FSH 8,0 iu/l

LH 14,6 iu/l

Ösztradiol 128 pmol/L

Cortisol 525 nmol/L

Glükóz 0 perces 6,0 mmol/l

Glükóz 120 perces 14,3 mmol/l

Van még pár eredmény amire várnom kell még pedig már nem most vették le a vért Tőlem.

Nagyon félek a 3-as kezeléstől,annak is a diéta részétől ugyanis egyáltalán nem vagyok kövér (44 kg).

A menstruációm minden hónapban 32-34 napra pontosan megjött viszont most csak péntek óta pecsélgetek pedig már a ciklusom 41 napján tartok.

Köszönöm szépen a válaszokat!

2016. jún. 14. 11:27
1 2
 1/12 Manka68 ***** válasza:
A diétától nem kell félni, ez nem fogyókúra. :-) Keress egy jó dietetikust, aki segít összeállítani neked személyre szabottan a diétát. :-)
2016. jún. 14. 12:37
 2/12 anonim ***** válasza:
Nekem mediterrán diétát ajánlott az endokrinológus nőgyógyász.ugyan nekem volt miből fogyni,de a lényeg,hogy csökkentsük a szénhidrát bevitelt
2016. jún. 14. 13:08
 3/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

A leletek alapján Ti is azt mondjátok,hogy ez az amire gondolok?Tudom,hogy nem vagytok orvosok...

2016. jún. 14. 13:20
 4/12 anonim ***** válasza:
Sajnos a lelet értelmezéshez nem értek,én az vérvétel+cukor terhelés eredménnyel ballagtam az endokrinológushoz,(ez előtt volt egy vetélésem,a 6 hetes kontrolon azt mondta az orvos,hogy az egyik petefészkem pcos jellegű)azok alapján mondta hogy ir.-em van és mit kell tegyek.Merkformint kellett szedjek+a mediterrán diétát ajánlotta.
2016. jún. 14. 15:01
 5/12 anonim ***** válasza:
Nem tudok válaszolni a kérdésedre, de az egyik barátnőmnek is ugyanilyen gondjai voltak. 5 hónap alatt úgy "összekaparta" ay orvosa, hogy teherbe esett, és gond nélkül kihordta a babáját. Ne keseredj el! Egy jó orvos kell, és kövesd az utasításait.
2016. jún. 14. 19:27
 6/12 anonim ***** válasza:
Ha valóban jól írtad a cukorértékeket, akkor ez nem IR, hanem sajnos már cukorbetegség.
2016. jún. 15. 07:18
 7/12 anonim ***** válasza:
A diéta, gyógyszer és mozgás nagyon fontos. Én is nagyon nehezen szántam rá amgam a diétára, mert az 55 kg-al nem gondoltam, hogy kellene. Nemrégiben találtam a kalóriabázis nevű oldalt, ahol be tudod írni miből mennyit ettél, persze ehhez meg kell mérned az ételeket, de cserébe nyomon tudod követni, hogy miből és mennyit ettél. Én első beírásnál ledöbbentem, hogy mennyi kalóriát, főként szénhidrátot eszek egy nap. Ennek a segítségével vissza tudom fogni magam, pedig én aztán mindenből kétszer ettem.
2016. jún. 17. 13:26
 8/12 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, még valami: nekem a dokim az inofolicot ajánlotta, nagyon jó az IR-re és PCO-ra. a peték minőségét is javítja. Én találtam ennek sokkal olcsóbb változatát is,mert havi 14 ezer húzós volt, ha érdekel megírom priviben.
2016. jún. 17. 13:28
 9/12 A kérdező kommentje:

Sajnos jól írtam a cukor értékemet....azért gondolkodok elsősorban IR-en mert nem tudom az inzulin értékemet ami viszont majd csak akkor derül ki ha megyek az orvosomhoz.

Utolsó köszi az infót!Gondolom a bodyshopba beszerezhető olcsóbb változatára gondolsz :).Amúgy nagyon sok jót hallottam a trimeszter vitaminról is,de majd a dokimtól megkérdezem,hogy lehet-e szednem :)

2016. jún. 19. 14:03
 10/12 anonim ***** válasza:
Én a naturvitamin.hu oldalról rendelem a MYO-Inozitol + Folsav készítményt, ugyanaz az összetétel, mint az Inofolic. De külön-külön is kapható,lehet úgy olcsóbb is, de nekem egyszerű, hogy nem kell külön beszerezni és összekotyvasztani és amit rendelek negyed árban van az Inofolichoz képest.
2016. jún. 19. 20:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!