Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Ez valóban nem inzulinreziszte...

Ez valóban nem inzulinrezisztencia?

Figyelt kérdés

Glükóz 0 perc: 4.0

Glükóz 60 perc: 5.8

Glükóz 120 perc: 4.9

Inzulin 0 perc: 21.0

Inzulin 120 perc: 73.3

(60 percest nem néztek)

A petefészkeim "PCOS jellegűek", peteérésem nincs. Az endokrinológus kizárta a PCOS-t és az IR-t, a magas tesztoszteron szintem (2.2-3.0) ellenére, mivel a homa indexem normálban van.

IR-es ismerősök viszont szörnyülködnek, ez pedig IR, sőt, elég durva. Mit tegyek?

(A 160 ch-s diétát ennek ellenére csinálom szorgalmasan, és tornázom is, mivel jót tesz nekem.)

2016. márc. 20. 15:06
 1/6 anonim ***** válasza:
Nekem ennél jobb eredményekre az egyik endokrinológus azt mondta, tökéletes, a MensMentisben pedig IR-nek mondták és gyógyszert is kaptam rá. Ha önmagában a diéta és a sport nem segít, akkor érdemes megpróbálni a metformint, mert olyanoknak is segíthet, akinek hivatalosan nincs IR-je. De véleményem szerint ez IR. Az éhgyomri inzulinod is elég magas és a 120 perces is.
2016. márc. 20. 16:17
 2/6 anonim ***** válasza:
Szintén MensMentis-be járok, és ott ezek az értékek nem számítanak szépnek.
2016. márc. 20. 16:52
 3/6 A kérdező kommentje:
Inofolicot szedek orvosi javaslatra jelenleg. Mennyi idő után érdemes ismételni a vizsgálatot, hogy használ-e a jelenlegi életvitelem?
2016. márc. 20. 17:23
 4/6 anonim ***** válasza:
3 hónap után kell ismételni
2016. márc. 20. 18:49
 5/6 anonim ***** válasza:
1 évben max egyszer szabad terhelni. Jó lenne tudni a mértékegységet az inzulinhoz.
2016. márc. 20. 23:18
 6/6 anonim ***** válasza:
Engem is 3 havonta terheltet az endokrinológus, ha szükséges. Ő nem ért egyet azzal, hogy évente 1x szabad. Persze ez nem jelenti azt hogy 4 éve minden 3. hónapban kér ilyen vizsgálatot.
2016. márc. 21. 09:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!