Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Inzulinrezisztencia valóban...

Inzulinrezisztencia valóban lehet?

Figyelt kérdés
Terheléses cukorvizsgálaton az éhgyomri cukorszint magas, dokim tanácsa, hogy fogynom kell. Én 165 magas és 58 kg vagyok. Ebből hová foggyak? Soha nem volt gond a súlyommal. Mit ehetek akkor? Aki tud légyszíves írjon.
2012. szept. 15. 09:57
 1/1 anonim ***** válasza:

Szia!

Igen, lehet inzulinrezisztencia is. De attól, hogy az éhgyomri cukrod magas, és más is lehet (akár cukorbetegség is, de az IR és a cukorbetegség között is vannak még fokozatok). Ehhez ennyi adat kevés. Ebben az esetben 3 pontos cukor és inzulinterhelést kell végezni, ahhoz, hogy látni lehessen ezt a cukorszintet a háttérben milyen inzulintermeléssel éred el. Enélkül IR-t kimondani nem lehet.

Ha IR is, amit ezen a ponton még nem tudni, de bebizonyosodhat, akkor sem, nem, nem fogalmazott pontosan. Nem fogynod kell, hanem diétáznod, az teljesen mást jelent.

Valamint fontosak a további kivizsgálások, mert az IR gyakran együtt jár a PCO val és így kialakulhat a PCOS, ami más problémákat is okozhat (közöttük nehezített teherbeesést, hormoneltéréseket), ezért célszerű ilyenkor a pajzsmirigy, női hormonvizsgálat, tesztoszteron stb. és a legjobb, ha nem nőgyógyásszal, hanem endokrinológussal beszéled ezt meg, másképp állnak a témához, tapasztalatom szerint eredményesebbek ennek kezelésében, mint a nődokik.

Linkelek pár oldalt, olvasd el, és ha van még kérdésed, akkor írj nyugodtan akár privit is!

www.pco-szindroma.hu

www.azendietam.hu

2012. szept. 15. 11:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!