Lehet hogy inzulinrezisztanciám van?
Figyelt kérdés
A ciklus 22.napján voltam vérvizsgálaton. Az eredményeim: Glükóz 0.percnél: 5,2 mmol/L (ref. 3,5-6,1) Glükóz 60.percnél: 6,4 mmol/L (ref. 3,1-10,5) Glükóz 120. percnél: 5,1 mmol/L (ref. 3,1-7,5). Inzulin 0.percél: 3,9 mIU/L (ref. 1,9-23,0) Inzulin 60.percnél:24,7 mIU/L Inzulin 120.percnél: 33,7 mIU/L Ezek alapján lehet IR-em?2016. márc. 10. 11:12
1/11 anonim válasza:
Nem lehet hanem biztos, de ez már inkább az igt határát súrolja.
2/11 A kérdező kommentje:
Neten nézelődtem és amiket ott találtam, az alapján nincs igt-m. Te miből gondolod?
2016. márc. 10. 15:02
3/11 anonim válasza:
Szia!!
szerintem ir de nagyon enyhe!! hát nem tudom miért lenne igt ezt én se értem!!
4/11 anonim válasza:
www.drdiag.hu/kereso/diagnosztika.adatlap.php?id=71108
5/11 A kérdező kommentje:
Kedves 4.válaszoló. Megnéztem a linket és még így sem értem miért lenne igt-m? "Az orális cukorterhelés után két órával mért 7,8-11,1 mmol/l közé eső vércukorszint esetén csökkent glukóztoleranciáról beszélünk." Nekem ez az érték 5,1 mmol/l...
2016. márc. 10. 15:33
6/11 anonim válasza:
ezért nem értettem az igt mire alapozza!!
ir de nem vészes!!
3-4 válaszoló voltam
7/11 anonim válasza:
Szerintem is ir de nagyon enyhe, cukrot +fehér lisztet elhagyod mellette mozogsz valamit akkor rendben lesz.
8/11 A kérdező kommentje:
Bocsi 3-4-es, nem figyeltem :) Az a baj, hogy alapvetően nem sok cukrot és fehérlisztet eszem (pl. az ebédem általában updates), mozogni is szoktam átlagban heti 2x. Ennél több mozgás kellene? Az étrenddel nem tudom mit csináljak.
2016. márc. 10. 16:09
9/11 anonim válasza:
szénhidrát számolás ! de én alapból egy dietetikus tanácsát kérnék legalább pár alkalomra !! fehér lisztet nem szabad enni ! cukrot szintén tilós! 160 szénhidrát evése 4-5 étkezésre elosztva! reggeli,tízórai ,ebéd ,uzsonna, vacsora!!
cukor helyett nyírfacukor ,liszt helyett teljeskiőrlésű lisztek !
10/11 anonim válasza:
Mert az inzulinod tovább nő 60 perc után is és már a kiinduló cukor érték is magas. Az update kaja kimondottan tiltott.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!