Már azt se tudom, mitől féljek jobban? Ha sikerül teherbe esni, vagy ha nem?
Egy éven belül volt két vetélésem.
Kivizsgálás még nem volt, magánorvosra gyűjtünk, az SZTK-s doki azt mondja, majd három vetélés után lesz ingyenes a kivizsgálás.
Párommal megbeszéltük, hogy nem adjuk fel, újra próbálkozunk.
Választott orvosom azért nincs, mert konkrétan egyikben sem bízom, szakmailag meg emberileg is csalódtam a dokikban.
Mi van, ha terhes leszek? Eddig elég gyorsan teherbe estem, nem ezzel van a gond.
De most úgy félek...
Nem akarok megint elvetélni.
Progeszteron pótlást kérhetek csak úgy, hogy bemegyek a dokihoz, hogy kétszer vetéltem, és ha nem ad, akkor az asztalra csapok? Fog írni? Vagy ezt ő dönti el, és én meg megint elvetélek? (90%, hogy progeszteronhiány a gond.)
Várnék szívem szerint amíg minden vizsgálat véget ér, de az idő és pénz, lehet fél évig nem próbálkozunk, aztán újabb fél év, mire terhes leszek, reménykedünk, elvetélek. Újabb sikertelen év... és mi se leszünk fiatalabbak. (37 vagyok)
Mi van, ha a sok tökölésnek az a vége (meg a két műtéti befejezésnek), hogy nem lehet gyerekünk?
Vagy ha kiderül, hogy valami genetikai oka van? Nem illünk össze, stb.
Nekem már van gyerekem, előző házasságból, tehát más apától, de a közös baba nem marad meg.
Tiszta ideg vagyok hetek óta, még nem próbálkozunk, és az egyik felem feladná, a másik meg bármit megtenne egy babáért.
Meg fogok ebbe bolondulni. :(
ma 09:05
Ez milyen hülye válasz volt??
Nekem 2 kémiai terhesség után felírt a doki egyből Utrogestant. A nagy kivizsgálásokkal azt mondta várhatunk 1 év próbálkozásig. Szerencsére 10. hónapban sikerült, igaz, akkoris véreztem, de Utroval megmaradt a baba. Szerintem elsősorban keress egy orvost, aki felírja. (Nem értem, miért ne írnák fel, az neki nem kerül semmibe). Aztán, ha az sem segít, akkor jöhetnek a vizsgálatok.
Milyen vizsgálat lesz ingyenes 3 vetélés után? o.O
Nekem is progihiányom volt mindig, és simán, bemondásra felírták a dokik az SZTK-ban az utrót, amikor elmondtam, hogy barnázok minden menstruáció előtt, illetve többedik terhességnél, amikor mondtam, hogy az előző babánál is kaptam. Beszéld meg a dokival, hogy mire gyanakszol, írjon fel progeszteronpótlást, aztán ha így se sikerül, na akkor jöhet a további kivizsgálás.
De NAGYON drukkolok, hogy a következő terhességed szüléssel érjen véget! :)
Köszönöm az értelmes válaszokat!
Lehet, az lesz a leggyorsabb meg legegyszerűbb, ha belevágunk, és meglátjuk, mi lesz. Igyekszek optimista lenni.
A dokitól kérek progeszteron pótlást, ha nem írja fel, legfeljebb keresek magándokit, vagy másikat, és addig is szedem a barátcserjét. Hátha segít az is...
Ha így se marad meg, akkor jöhet a kivizsgálás minden szinten mindkettőnknél, mert más baj lesz.
Csak nem lehetek ennyire szerencsétlen.
nem egyszer olvasni olyat, hogy nagynehezen lett gyerekük, már lombik, minden volt, mire meglett a gyermek, elváltak...
nem hülye válasz volt hanem egy háttérre akartam világítani. lehet van egy lelki probléma, összeférhetetlenség ami pszichés eredető, igenis foglalkozni kéne vele.
vagy szerintetek ez a normális, hogy agyon görcsöli magát valaki a teherbeesésen???így kell gyereket várni??
lehet hogy nem hangzott pozoitívan, de igenis a fától látni kéne az erdőt is!
Utolsó, vetélések után igenis érthető az aggodalom! Nekem is volt több is (egy banálisan egyszerű egészségügyi gond miatt), a pozitív teszttől görcsbe rándult a gyomrom, most ismét várandós vagyok a másodikkal, de talán túl vagyok a kritikus időszakon és lassan megnyugszom.
Kérdező! Hidd el adni fognak progeszteront! Hajrá :)
pnt hog yvetélések után meg kellene állni gondolkodni...
ne a rosszat kellene minden tanácsba belelátni..
Igen, meg kell állni gondolkodni. Azon, hogy kéne szerezni utrogestant a dokitól, ahogy a kérdező szeretné is.
Bocs, a "ne görcsölj, és teherbe esel" tanácsokért harapok. :P
nem arról van szó, h ne görcsölj és teherbe esel, hanem hogy először nem ártana tisztázni a lelki hátteret
ismerős pl vaami reflexológussal(vagy valamilyen természetgyógyásszal) beszélgetett (náluk se jött a baba) és a reflexológus viágosította fel pl, ha így hibáztatja a férjét, hogy így meg úgy milyen rossz ember(sokat panaszkodott)akkor miért akar tőle gyereket?? igazából lelkileg helyre kellett rázniuk mindent a kapcsolatban és Tá dáám...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!