Miért nem sikerül teherbe esnem, lehet köze hozzá a fogamzásgátlónak?
Nem feltétlenül van ennek oka, pláne köze a fog. gátlóhoz.
Van, aki soha nem szedett, mégis 1 év után esik teherbe.
Azért nem elég a teherbeeséshez az, hogy valaki védekezés nélkül van együtt a párjával. Azért ahhoz tényleg pont el kell csípni is a dolgokat.
Amúgy meg az, hogy nem napra pontos egy ciklus, még annak sem kéne akadálynak lennie.
Nekem soha nem volt napra pontos ciklusom, 22-30 napos ciklusaim voltak világ életemben, 4 évig szedtem fog. gátlót, mikor elhatároztuk, hogy babát szeretnénk. 7 hónap alatt jött csak össze.
Ha 1 év után sem jön össze, akkor érdemes nyilván elmenni egy kivizsgálásra, de feleslegesen parázni nem kell. Majd az orvos megmondja, hogy van-e gond.
Viszont a fog. gátló már rég kiürült a szervezetedből, ettől biztos nem kell tartanod, az megint más, hogy szervezetenként eltérő, hogy kinek mikor áll helyre újra a rendes ciklusa abbahagyás után. És valakinek ehhez hónapok kellenek. És akkor meg pláne nem arról van szó, hogy bármi gond is lenne, csak kell egy kis idő a szervezetnek.
Majd összejön nektek is!:)
Örülj neki, így legalább már bőven lesz a többieknek tapasztalata, amivel téged segíteni tudnak, mire majd te fogsz babázni!:) De nehogy már ez zavarjon, hogy másoknak van!
Voltál már a menstruációs problémáddal nőgyógyásznál? Feltétlenül menj el.
Ovulációs tesztet próbáltál már?
nekem a fogamzás gátló miatt leállt az egyik petefészkem, pedig csak másfél évig szedtem. szóval lehet köze hozzá. én kaptam rá clostit, az segített.
12hkm
18-án megyek orvoshoz és ma vettem ovu tesztet.
Dehogy zavar hogy másoknak sikerül..!!!:)
Tavaly áprilisban voltam utoljàra nődokinál, rákszűrés és àltalànos vizsgálat, csinált hasi és hüvelyi UH-t azt mondta egészséges vagyok, akkor említettem neki, hogy szedem 4 éve a gyógyszert és az utolsó menzeszem csekély mennyiségű volt, ő mondta hagyjak fel a tablettával. Ezután döntöttünk úgy párommal, hogy akkor akár jöhet is az utód :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!